Romanii din Italia, indemnati sa fie turnatori

 Romanii din Italia, indemnati sa fie turnatori
Presedintele Comisiei de prietenie Faenza - Timisoara, Vittorio Maggi, are o solutie pentru rezolvarea crizei romanilor: transformarea lor intr-un fel de caini de paza care sa semnaleze orice comportament neavenit din partea celorlalti.

"Nu sunt nebun sustinand acestea! Eu cred ca incepand cu romanii care in Italia au un loc de munca, o familie si fii care s-au nascut, au crescut si studiaza la scoli italiene, trebuie sa se solicite colabolarea acestora, pentru a se indeparta de prietenii periculoase si pentru a semnala prezenta conationalilor lor, persoane nerecomandabile.

Cred astfel cu putere ca institutiile romane, inainte de a arunca povara xenofobiei in spatele italienilor, ar trebui, fara nicio scuza, sa-i responsabilizeze pe romanii din Italia. Nu este posibila limitarea la plangerea de mila proprie sau aruncarea vinei pe altii, fiecare trebuie sa se ajute cu propriile maini, nu sa se astepte o rezolvare generala de la justitia noastra firava si trista.

Iar la granitele romane ar trebui sa existe un control mai riguros, un filtru mai profund, pentru cei care au sau au avut cazier penal", sustine Maggi, potrivit Evenimentul Zilei.

Astfel, Maggi, care este si cetatean de onoare al orasului de pe Bega, cere guvernului roman sa rezolve acasa problema celor care ajung infractori in Italia.

Cat despre cei care au ajuns deja in peninsula, presedintele Comisiei de prietenie Faenza-Timisoara le ofera un sfat: "Curaj, prieteni romani, colaborati si voi cu fragila justitie italiana!".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
450

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
113

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
71

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...