Republica Moldova are un nou premier

 Republica Moldova are un nou premier

   PRO TV.md

Presedintele moldovean Nicolae Timofti a semnat luni seara decretul de numire a lui Valeriu Strelet in functia de premier, dupa ce a fost propus de catre Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova (PLDM), relateaza postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) in pagina electronica.

Strelet a fost insarcinat sa formeze un Cabinet si sa prezinte un program de guvernare in Parlament in urmatoarele 15 zile, a declarat seful statului moldovean.Insa Parlamentul urmeaza sa se pronunte in legatura cu noul Guvern pe 31 iulie.

Candidatura lui Strelet a fost convenita de catre partidele din cadrul Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE3, la putere) si prezentata presedintelui luni dupa-amiaza.

Strelet, in varsta de 45 de ani, este cofondator si deputat al PLDM. El conduce grupul parlamentar al formatiunii incepand din septembrie 2014.

Coalitia la putere a incercat sa ajunga la un acord asupra unei candidaturi, dupa ce Chiril Gaburici a demisionat din functia de premier pe 12 iunie. 

Sursa: Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
73

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
34

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
64

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...