Referendumul lui Basescu are vot favorabil, nu si cvorum in Parlament

 Referendumul lui Basescu are vot favorabil, nu si cvorum in Parlament
Senatorii si deputatii au respins, marti, solicitarea lui Traian Basescu privind convocarea referendumului pentru un Parlament unicameral, cu cel mult 300 de alesi.

Senatorul liberal Ioan Ghise a luat cuvantul, de la tribuna, cerand inca o data Legislativului sa supuna la vot cererile sale privind constatarea rezultatului referendumului din 29 iulie 2012, adica sa-l demita pe Traian Basescu.
 
 Liberalul a reiterat ca procedura privind suspendarea presedintelui Basescu, din vara trecuta, nu s-a terminat cu o hotarare in constatare a Parlamentului, asa cum ar fi trebuit, drept urmare, este discutabila legitimitatea cu care Traian Basescu s-a intors la Cotroceni, iar presedintele nu are drept sa convoace un referendum.
 
 "Nu s-a anulat hotararea de suspendare a presedintelui Traian Basescu. In consecinta, nu are calitatea de a initia un referendum. Daca nu e suficient de clar, pot sa ofer si meditatii in particular", i-a transmis Ghise democrat-liberalului Mircea Toader, conform ziare.com.
 
 De altfel, Ghise nu s-a lasat batut dupa ce, in vara lui 2012, Traian Basescu a revenit la Cotroceni. Senatorul PNL a protestat imbracat in om sandvis si a purtat, in Parlament, tricouri prin care cerea demisia lui Traian Basescu.
 
Comisiile juridice reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au adoptat, luni, raportul favorabil consultativ de avizare, cu observatii, la solicitarea presedintelui Romaniei cu privire la organizarea unui referendum national privind Parlamentul unicameral si reducerea numarului total de senatori si deputati la maximum 300.
 
 Raportul de avizare a fost adoptat cu majoritate de voturi. S-au inregistrat trei voturi impotriva si trei abtineri.
 
 Plenul Parlamentului s-a reunit, marti, pentru a analiza solicitarea lui Traian Basescu privind convocarea referendumului pentru un Parlament unicameral, cu cel mult 300 de alesi. Avizul este insa doar consultativ.
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
503

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...