O descoperire epocala da noi sperante tratamentului cu antibiotice

 O descoperire epocala da noi sperante tratamentului cu antibiotice
Noua speranta pentru antibiotice o reprezinta descoperirea unei noi familii de agenti antibacterieni. O echipa de cercetãtori de la Universitatea Kiel, au descoperit o noua proteina - Hydramacin - ce poate fi folosita ca si bactericid.

Ea este prezenta in corpul hidrei de apa dulce si este o proteina aparte, neavand similitudini cu nici o alta proteina antibacteriana (exceptie facand doua antimicrobiene ce se gasesc in corpul lipitorilor), informeaza ScienceDaily.

In corpul Hidrei de apa dulce se gaseste proteina Hydramacin, care poate imbunatati tratamentul cu antibiotice. Hydramacin, s-a dovedit a fi foarte eficienta, putand distruge o gama larga de bacterii atat Gram-pozitive cat si Gram-negative.

Metoda prin care bacteriile sunt distruse este una foarte eficienta: Hydramacin se fixeaza pe suprafata bacteriei distrugandu-i mebrana prin care aceasta se hraneste.

Aceasta descoperire are o importanta majora pentru medicina moderna, deoarece din ce in ce mai multe bacterii dobandesc rezistenta la tratamentul cu antibiotice comune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Ziua Națională a României", sărbătorită ”acolo unde se agață harta în cui”

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
319

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și de dărăbăneni, doar că ploaia rece și vremea mohorâtă au făcut ca numărul participanților la manifestări să fie mult sub a...

Tragerea la sorți EURO 2024. România a scăpat de Germania, Anglia și Spania

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
562

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European din GermaniaNaționala pregătită de Edi Iordănescu s-a aflat în urna a doua, după ce echipa noastră a bătut Elveția cu...

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea infracțiunilor în domeniul silvic

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
129

La data de 1 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică cu sprijinul celor din cadrul subunităților au acționat pentru prevenirea combaterea faptelor ilegale în do...