Municipiul Botoșani, stare de urgență. Prima zi. Galerie foto

 Municipiul Botoșani, stare de urgență. Prima zi. Galerie foto

În plină pandemie de coronavirus și chiar în prima zi în care România a intrat oficial în stare de urgență, în Botoșani lumea nu părea să înțeleagă prea mult gravitatea situației, expunându-se parcă, la fel ca de obicei,  în zonele intens circulate.

Deși autoritățile locale și naționale au sfătuit populația să nu iasă din casă decât dacă au cu adevărat nevoie, la orele amiezii, oamenii mișunau pe străzile orașului iar traficul era extrem de aglomerat. Cozile interminabile din fața agențiilor bancare și a farmaciilor îți puneau un mare semn de întrebare: este sau nu stare de urgență la Botoșani?

Oameni neprotejați, poate datorită faptului că stocurile de măști sanitare și de mănuși au fost epuizate din farmacii, cafenele populate și numeroși bătrâni care stăteau nestingheriți pe băncile din jurul parcului „Mihai Eminescu” sfidau pericolul imens la care se expun.

Deși în Piața Centrală Primăria municipiului Botoșani a montat un cort unde îți poți dezinfecta mâinile, o parte din cetățeni par să ia în derâdere acest lucru, refuzând indemnul persoanelor autorizate să folosească dezinfectantul.

Piața Centrală era aproape sufocată de lume. Oamenii, cu tarabele bine aprovizionate și fără creșteri semnificative de preț, își așteptau clienții care păreau că sunt în vizită și nu la cumpărături.

Aceiași situație și în Piața Viilor, doar că aici, fiind un loc acoperit, nu exista nicio restricție pe ușa principală și nici cortul destinat dezinfectării nu era încă prezent.

În fața băncilor, dar și a instituțiilor locale, se formaseră cozi interminabile, oamenii nerespectând distanța de un metru solicitată de autorități în asemenea situație.

O îmbunătățire semnificativă față de ziua de ieri se putea vedea într-unul din cele mai importante hypermarketuri din Botoșani. Deși parcarea era plina la orele amiezii, în incinta magazinului totul decurgea normal, singurele restricții impuse fiind de a intra în magazin mai mult de 100 de persoane și de a cumpăra o cantitate nelimitată de alimente.

Stocul era bine aprovizionat iar angajații completau în permanența rafturile cu mărfurile epuizate zilele precedente, din zece în zece minute.

Doar locurile de joacă erau goale. Părinții par că au înțeles care e scopul „vacanței” neprogramate a copiilor.

“Este o perioadă dificilă, pandemia este reală, boala este reală, stați acasă”! , a fost îndemnul managerului Spitalului Județean Mavromati, Livia Manolache. O perspectivă care pare că deocamdată nu convine nimănui.

Păcat ca românii nu au reușit să înțeleagă nimic din experiența italienilor, unde câte un om moare la fiecare 4 minute din cauza coronavirusului, iar prevenția cerută insistent de autoritîțile locale și centrale pare doar o glumă între precupețe la colț de stradă...

(Anca Savel)

Iată o galerie foto realizată astăzi în municipiul Botoșani:


























 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
2

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
30

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
52

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...