Militarii de la UM 01189 au sărbătorit in prezenţa prefectului şi a sute de copii-FOTO

 Militarii de la UM 01189 au sărbătorit in prezenţa prefectului şi a sute de copii-FOTO
În această dimineaţă prefectul Costică Macaleţi a participat la ceremonialele organizate la sediul Unităţii Militare 01189 cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la înfiinţarea Regimentului 33 Infanterie Tulcea.

Sărbătoarea celor care provin din regimentul înfiinţat în 1888, printr-un Înalt Decret al regelui Carol I, a inclus o slujbă religioasă oficiată de părintele protopop Lucian Leonte, dar şi parada militară.




Momentele au fost apreciate şi admirate de oficialităţi dar şi de publicul numeros venit în incinta unităţii militare.

Am citit istoricul acestei unităţi, un istoric glorios. Drapelul vostru a stat mereu la loc de cinste, lucru care vă responsabilizează şi vă onorează. Am întâlnit astăzi aici oameni tineri, plini de energie, dar şi foşti comandanţi, cadre militare acum în rezervă. Vă rog să-i invitaţi şi să-i rugaţi să vă împărtăşească din experienţa lor, pentru că puteţi învăţa multe de la ei despre apărarea patriei. Pe toţi vă felicit şi vă urez La Mulţi Ani!, este un crâmpei din mesajul adresat de prefectul Costică Macaleţi.

Sute de copii de diverse vârste, alături de cadre didactice şi părinţi, au aplaudat soldaţii, putând ulterior să viziteze expoziţia de tehnică militară şi muzeul.



Bogat în fotografii, spaţiul muzeal prezintă şi uniforme, piese de armament provenind din diferite momente ale istoriei române, din perioade în care botoşănenii au fost implicaţi direct în conflictele armate pentru apărarea patriei. De mare interes, în special pentru micuţii veniţi în vizită, au fost lansatorul de rachete, tunurile, obuzierul şi autoatelierul, toate expuse în aer liber în incinta UM 01189 .

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
47

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
150

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
39

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...