Incendiu la un depozit de furaje din Horodistea, stins in 12 ore!

 Incendiu la un depozit de furaje din Horodistea, stins in 12 ore!
26 de pompierii au acţionat mai bine de 12 ore pentru stingerea şi înlăturarea efectelor unui incendiu, declanşat în noaptea de 18 spre 19 iulie, la un depozit de furaje din curtea unui localnic din Horodiştea, comuna Păltiniş.

Evenimentul a fost observat puţin după ora 3.00, de un poliţist de frontieră care executa serviciu de patrulare în zona de frontieră.

Iniţial, la faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă, dar şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Darabani şi Păltiniş.

Câteva ore mai târziu, acestora li s-au alăturat alţi 15 servanţi-pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, existând pericolul ca focul să se extindă şi la clădirile din imediata apropiere. Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de cantitatea mare de furaje care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte furaje pentru ca focul să nu se extindă.

Flăcările au distrus 15 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la 5 000 de lei.

Alte 25 tone de furaje au fost degradate de fum. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 50.000 lei.

Cauza probabilă a incendiului a constituit-o acţiunea intenţionată. Cazul a fost preluat de lucrătorii Postului de Poliţie Păltiniş.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
6

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...