Guvernul va da saptamana viitoare o ordonanta prin care va elimina triplarea taxei auto

 Guvernul va da saptamana viitoare o ordonanta prin care va elimina triplarea taxei auto
"Saptamana viitoare vom veni cu o ordonanta care sa modifice ordonanta data in luna decembrie. Modalitatea de calcul a taxei va fi practic aceeasi, insa coeficientii vor fi mai mici, in asa fel incat taxa sa nu mai fie tripla", a explicat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. "Elementul nou este notificarea pe care am primit-o de la CE. Trebuie sa obtinem neaparat de la CE avizul pentru diminuarea taxei".

Daca ordonanta asteptata saptamana viitoare nu va aduce o alta formula de calcul a taxei, ci doar o diminuare a acesteia, Guvernul spera ca pana in vara sa puna la punct o alta formula de calcul pentru toti poluatorii si sa treaca noua lege prin Parlament, astfel ca actuala taxa de poluare auto sa poata fi eliminata.

"Taxa de care vorbim in ordonanta pe care o vom da saptamana viitoare este doar o prima faza - pentru cei care nu au reusit sa isi inmatriculeze masinile pana la 15 decembrie", a anuntat Nicolae Nemirschi, care spune ca este posibil ca cei care au platit taxa triplata sa isi primeasca banii inapoi.

Potrivit ministrului Mediului, noua formula de calcul a taxei auto, stabilita prin ordonanta de urgenta de saptamana viitoare, va pastra scutirea de la plata taxei a masinilor Euro 4.

"Vom incerca sa obtinem aplicarea taxei din ordonanta 50, cea din vara, pentru cei care au avut masinile in tara spre inmatriculare pana la 15 decembrie 2008, care din motive tehnice nu au putut sa si le inmatriculeze, iar in cursul acestui an, pana in vara, sper sa fie gata noua lege si sa o trecem prin Parlament", a declarat Nicolae Nemirschi intr-o conferinta de presa.

sursa: hotnews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
225

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...