Forțele de ordine au intervenit pe raza județului! Au fost aplicate sancțiuni!

 Forțele de ordine au intervenit pe raza județului! Au fost aplicate sancțiuni!


ipj

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.

Astfel, au fost organizate 4 acțiuni punctuale, cu sprijinul jandarmilor, prilej cu care s-a acționat atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră. 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 120.000 de lei și au fost reținute 27 de permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

În zilele de 17 și 18 februarie, în intervalul orar 06:00- 14:00 și 18:00- 02:00,  polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani cu sprijinul celor din cadrul subunităților de poliție și a Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroul de Poliție Transporturi și jandarmi au organizat o razie pe raza municipiului Botoșani și a secțiilor de poliție arondate, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor. 

Astfel, forțele de ordine au legitimat peste 800 de persoane, 90 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi depistate bunuri interzise la deținere, iar 19 persoane au fost conduse la sediul poliției.

Totodată, au fost dispersate 30 de grupuri formate din persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale. De asemenea, 51 dintre persoanele depistate au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 12.700 de lei, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. 

În același context, au fost aplicate 348 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 260.000 de lei, pentru: abateri la regimul rutier, 308 sancțiuni, în valoare de 120.000 de lei; pentru nerespectarea obligației de a utiliza casele de marcat electronice, 4 sancțiuni în valoare de 27.000 de lei;  pentru nerespectarea legislației privind paza obiectivelor și a bunurilor, 18 sancțiuni în valoare de 65.000 de lei; pentru nerespectarea codului fiscal, 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei.

Totodată, au fost testate cu aparatul etilotest aproximativ 200 de persoane, două dintre acestea fiind depistate sub influența alcoolului și au fost reținute 17 permise de conducere. 

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 4 infracțiuni, respectiv tăinuire, contrabandă, deținere de droguri de risc, conducere fără permis.

La data de 17 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național DN 29 C, în comuna Cândești, un bărbat de 38 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste 4 metri cubi de material lemnos în valoare de 1892 de lei, fără a deține documente legale de proveniență sau transport.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru botoșăneni transportați la spital în urma unui accident, victime evaluate de un pompier care pleca spre o misiune la Constanța! (Foto)

astăzi, 12:07

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a produs, duminică dimineață, pe raza localității Copălău. În eveniment au fost implicate două autoturisme. ...

Un american a vrut să treacă Vama Racovăț cu un permis cumpărat online!

astăzi, 11:18

Asta s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 11:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț– ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de con...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, astăzi de la ora 16:00

astăzi, 11:00

Universitatea Craiova primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU Craiova! Universit...