Firmele pot primi subventii de 50% daca angajeaza someri

 Firmele pot primi subventii de 50% daca angajeaza someri
Companiile care angajeaza someri vor primi subventii din partea Comisiei Europene (CE) si a guvernului, care vor acoperi jumatate din salariile noilor angajati.

Pentru a beneficia de aceasta facilitate, firmele trebuie sa angajeze unici intretinatori de familie sau persoane cu varste de peste 50 de ani, scrie Ziarul Financiar.

"Vom subventiona timp de 12 luni jumatate din salariile noilor angajati care provin din randul somerilor ce nu si-au gasit un loc de munca in ultimele sase luni, precum si persoanelor care sunt unici intretinatori de familie sau care au depasit varsta de 50 de ani," a declarat Marian Sarbu, ministrul Muncii.

De asemenea, ministrul a adaugat ca vor fi subventionate, pentru aceeasi perioada, si jumatate din salariile noilor angajati care provin din comunitati rrome sau nu au studii medii si calificari.

Ajutoarele din partea Guvernului si a CE sunt in valoare de 133 de milioane de euro si vor fi disponibile in urmatorii doi ani. Contributia CE este de 85%, restul fiind acoperit de stat. Pana acum, pentru a obtine finantare pentru segmentul de resurse umane, companiile erau nevoite sa apeleze la firme de training.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
23

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
57

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...