Datele personale din computer, stocate pe un server Google

 Datele personale din computer, stocate pe un server Google
Gigantul american Google va avea puteri fara precedent asupra controlului datelor personale dupa ce va lansa un serviciu prin care va da posibilitatea utilizatorilor sa isi acceseze de oriunde propriul PC de acasa prin intermediul Internetului.

Cu alte cuvinte, toate datele dintr-un computer vor fi stocate pe un server al Google, de unde ar urma sa fie accesate de utilizatori, scrie cotidianul britanic The Guardian.

"GDrive", sau Drive-ul Google, ar putea conduce la desfiintarea computerelor personale de acasa, care se bazeaza pe un hard drive puternic. Acesta, impreuna cu toate fisierele personale si sistemul de operare, ar putea fi stocat si "gazduit" de catre serverele Google si accesate direct prin intermediul Internetului de oriunde din lume.

Mult comentatul "Gdrive" se asteapta a fi lansat in cursul acestui an, potrivit informatiilor furnizate de catre TG Daily, care descrie produsul GDrive ca pe "cel mai asteptat eveniment de pana acum al comapaniei Google".

Industria de profil a reactionat deja si avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta acest pas pe care se pregateste sa il faca liderul mondial al Internetului, Google.

Criticii produsului pe care compania Google se pregateste sa il lanseze afirma ca astfel se va da gigantului american puteri fara precedent asupra controlului datelor personale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

INSP: Două persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână

Vineri, 30 Septembrie 2022
55

Două persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total ajungând la 44, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Pu...

Autoritățile locale vor fi obligate să implementeze colectarea separată a deșeurilor textile și periculoase. Noi reguli privind gestionarea deșeurilor, adoptate la Guvern

Vineri, 30 Septembrie 2022
37

Din cauza nivelului redus al îndeplinirii de către autoritățile administrației publice locale a obligațiilor ce le revin în materia gestionării deșeurilor, România se află sp...

Cei ce vor să-și înlocuiască becurile convenționale cu becuri LED vor putea primi de la stat vouchere de 200 de lei

Vineri, 30 Septembrie 2022
114

Persoanele fizice interesate de schimbarea becurilor convenționale pe care le folosesc acum în locuințe, ce au un consum mare de energie electrică, cu unele LED, ce consumă mai puțin, vor p...