Datele personale din computer, stocate pe un server Google

 Datele personale din computer, stocate pe un server Google
Gigantul american Google va avea puteri fara precedent asupra controlului datelor personale dupa ce va lansa un serviciu prin care va da posibilitatea utilizatorilor sa isi acceseze de oriunde propriul PC de acasa prin intermediul Internetului.

Cu alte cuvinte, toate datele dintr-un computer vor fi stocate pe un server al Google, de unde ar urma sa fie accesate de utilizatori, scrie cotidianul britanic The Guardian.

"GDrive", sau Drive-ul Google, ar putea conduce la desfiintarea computerelor personale de acasa, care se bazeaza pe un hard drive puternic. Acesta, impreuna cu toate fisierele personale si sistemul de operare, ar putea fi stocat si "gazduit" de catre serverele Google si accesate direct prin intermediul Internetului de oriunde din lume.

Mult comentatul "Gdrive" se asteapta a fi lansat in cursul acestui an, potrivit informatiilor furnizate de catre TG Daily, care descrie produsul GDrive ca pe "cel mai asteptat eveniment de pana acum al comapaniei Google".

Industria de profil a reactionat deja si avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta acest pas pe care se pregateste sa il faca liderul mondial al Internetului, Google.

Criticii produsului pe care compania Google se pregateste sa il lanseze afirma ca astfel se va da gigantului american puteri fara precedent asupra controlului datelor personale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
496

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...