Creditele se vor obtine mai usor cu garantii de buna calitate

 Creditele se vor obtine mai usor cu garantii de buna calitate
Bancile vor acorda mai usor credite atunci cand au in fata o garantie de buna calitate, a precizat Adrian Vasiescu, consilierul Guvernatorului BNR.

"Un teren intravilan intr-o zona mai buna, o casa cu o valoare mai mare decat cea a creditului, pot fi garantii de calitate. In plus, daca omul garanteaza cu casa in care locuieste va fi mai constiincios in achitarea creditului decat atunci cand ipoteca este una din cele sapte sau zece case pe care le are un cetatean", apreciaza Adrian Vasilescu, potrivit Agerpres.

BNR a aprobat amendarea Regulamentului nr. 11/2008 pentru modificarea si completarea Regulamentului BNR nr. 3/2007 privind limitarea riscului de credit la creditele destinate destinate persoanelor fizice.

Imprumutatorii vor avea posibilitatea sa calculeze un grad de indatorare mai mare solicitantilor de credite, in cazurile in care acestia vor garanta imprumuturile cu proprietati imobiliare de buna calitate.

Astfel, va fi facuta o diferenta clara intre creditele ipotecare si cele de bunuri de larg consum, bancile urmand sa permita populatiei un grad de indatorare mai ridicat pentru imprumuturile garantate ipotecar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:00

astăzi, 11:31
12

Cei de la FC Hermannstadt primesc în această după amiază vizita echipei botoșănene în etapa cu numărul 2 a play-out-ul.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Cele d...

Întâlnire de suflet cu prilejul aniversării Angelicăi Paveliuc Olariu, președinte de onoare a SOFR Iași

astăzi, 11:28
21

Cu ocazia aniversării a 85 de ani, Angela Olariu, din județul Botoșani, președinte de onoare al Societății Ortodoxe a Femeilor Române, a ales să sărbătorească în mijlocul comunit...

Furnizarea apei se va relua în Dorohoi astăzi, începând cu ora 10:00

astăzi, 08:37
72

Reprezentanții societății de apă Nova Apaserv fac precizarea că, din cauza complexității lucrării de remediere a avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN...