Contributia la fondurile de pensii private obligatorii ar putea fi inghetata la 2%
Stiri Botosani Sunday, 25 January 2009 ActualitateMasura a fost propusa de confederatia sindicala pentru a sustine bugetul public de pensii in acest an, a declarat pentru NewsIn vicepresedintele CNS Cartel Alfa, Petru Dandea.
"Noi am cerut o inghetare pentru 2009 a nivelului contributiei virate catre fondurile de pensii private obligatorii, deoarece sistemul public de pensii se confrunta cu probleme foarte mari", a explicat Dandea.
El a aratat ca, in 2009, din banii sistemului public s-ar lua aproximativ 150 milioane euro, in cazul in care nivelul contributiei creste cu 0,5%, pana la 2,5% din venitul brut al salariatilor.
Potrivit legii, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii creste anual cu 0,5%, pana ajunge la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Ciobotariu, dezamăgit după remiza cu Poli Iași: „Trebuia să închidem meciul. Nu ne ajută rezultatu!”
Tehnicianul de la Botoșani a fost deranjat de faptul că echipa lui nu a reușit să marcheze golul al doilea, după ce Chică-Roșă a deschis scorul. „Am fost destul de greoi. Nu ne ajută...
Dar tu cine esti? (Foto, Video)
Sună soneria. Un bărbat deschide ușa și vede un schelet cu o agendă în mână, care-l întreabă: – Popescu Costel? – Da…. Dar tu cine esti? – Moartea....
Calendar ortodox, 26 noiembrie: Sfinţii Cuvioşi Alipie Stâlpnicul, Nicon şi Stelian Paflagonul
Sfântul Alipie Stâlpnicul (†640) a trăit în vremea împăratului Heraclie (610-641) fiind din cetatea Adrianopole a Paflagoniei. Din fragedă vârstă s-a arătat r...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici