Cererile pentru obtinerea venitului minim garantat se depun la primarii!

 Cererile pentru obtinerea venitului minim garantat se depun la primarii!

 CRISTIAN ROMAN, prefectul judetului Botosani  

Beneficiarii de venit minim garantat din judeţul Botoşani nu vor mai fi nevoiţi să meargă la cele cinci administraţii financiare pentru obţinerea adeverinţelor de venit.

Ei vor depune cererile la primării, urmând ca acestea să facă demersurile necesare pentru obţinerea dovezilor de venit pentru fiecare beneficiar.

La iniţiativa prefectului judeţului Botoşani, Cristian Constantin Roman, marţi s-a semnat un protocol între Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale şi Filiala judeţeană Botoşani a Asociaţiei Comunelor din România, prin care s-a convenit asupra noii proceduri de obţinere a adeverinţelor pentru beneficiarii de venit minim garantat. Astfel, cererile tip vor fi depuse la primării, iar de acolo vor fi duse la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, împreună cu dosarele fiecărui beneficiar.

Agenţia va trimite cererile către Direcţia de Finanţe, care la rândul ei va elibera adeverinţele şi le va transmite în sens invers, pe acelaşi traseu, până la primării.

Prefectul judeţului va emite un ordin pentru punerea în aplicare a procedurii de lucru prevăzute în protocol, care va deveni astfel obligatorie.

Am fost sesizat de către unii primari asupra faptului că, o dată la trei luni, aceşti oameni amărâţi sunt nevoiţi să facă drumuri de zeci de kilometri pentru a obţine o adeverinţă. Eu sunt de principiul că trebuie să plimbăm hârtiile şi nu oamenii. Nu mai spun că o parte din puţinii bani pe care îi primeau drept ajutor îi dădeau pe transport până la administraţiile financiare. Am gândit această procedură, am pus factorii implicaţi la masa de lucru şi am simplificat lucrurile a declarat marţi, după semnarea protocolului, prefectul judeţului Cristian Roman.

Acesta are preocupări constante în ceea ce priveşte simplificarea procedurilor birocratice, exemple în acest sens fiind ghişeele unice de la Serviciul de paşapoarte, de la Serviciul de înmatriculări şi eliberarea permiselor de conducere, sau cel pentru obţinerea avizelor pentru proiectele cu finanţare europeană depuse de administraţiile publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
167

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
316

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
72

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...