Caz şocant! Copil cu arsuri după ce i-au luat foc hainele!

Un băiat în vârstă de 11 ani, dintr-un sat din judeţul Botoşani, stă de mai bine de o lună internat pe secţia de chirurgie a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati după ce a suferit arsuri puternice pe mâini şi pe picioare.

În noaptea de Înviere, alături de mai mulţi localnici, copilul a participat la un obicei care se mai păstrează în unele localităţi din mediul rural, acela de a aprinde un foc mare pentru a alunga spiritele rele. La un moment dat, copilul s-a apropiat prea tare de foc iar hainele cu care era îmbrăcat s-au aprins.

Acesta a suferit arsuri de gradul III-IV în special pe mâini şi picioare, fiind adus la Secţia de Pediatrie unde se află şi acum în îngrijirea medicilor. Băiatul a fost deja supus la două intervenţii chirurgicale, iar în cursul zilei de joi medicii urmau să o efectueze pe cea de-a treia.

“Este o arsură cu pierdere de piele şi noi facem acest act medical să acoperim deficitul de piele. Recoltăm piele de pe o parte sănătoasă şi acoperim unde este lipsă de tegument. Este grefă de piele, a declarat medicul Yasin Jaber, de la Secţia de Pediatrie.

Copilul va mai rămâne în spital două-trei săptămâni şi este foarte posibil sa mai aibă nevoie de operaţie şi când va mai creşte. Medicii peadiatri spun că astfel de operaţii se fac frecvent la Botoşani, de mare ajutor fiind un aparat, electrodermatom, primit ca donaţie de spital în anul 2009.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul Botoșani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...

PSD: Ziua Educației marcată într-un mod inedit de femeile social-democrate din Botoșani (Foto)

astăzi, 15:28

Astfel, au avut loc două întâlniri, la Darabani și în municipiul reședință de județ, moderate de inspectorul școlar Galia Hrimiuc și inspectorul școlar general adjunct Crist...

BARIERA la punctele de trecere a frontierei de la Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut! (Vdeo)

astăzi, 14:18

Astăzi, în intervalul orar 8.00-13.00, la nivelul punctelor de trecere a frontierei Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției d...