Burebista a fost slujitorul lui Decebal!

 Burebista a fost slujitorul lui Decebal!

Burebista

Potrivit datelor istorice, cei doi au trait la peste 130 de ani distanta unul de celalalt, informeaza NewsIn.

Istoricii si lucrarile de specialitate plaseaza moartea lui Burebista in anul 44 i.e.n., in timp ce urmasul sau Decebal a devenit rege in anul 87 e.n., adica 131 de ani mai tarziu.

Documentarul "Viata si moartea la Roma", produs in 2005, ni-l prezinta pe intemeietorului statului dac in postura de contemporan al lui Decebal. Mai mult, personajul din documentar cu numele Burebista apare ca slujitor al conducatorului dacilor in cele doua razboaie contra Imperiului Roman, purtate in anii 101-102 si 105-106 e.n..

Difuzat in mai multe randuri de postul History, documentarul a starnit nedumerirea si chiar indignarea telespectatorilor avizati. Unii dintre ei s-au adresat postului de televiziune, in timp ce altii si-au spus punctul de vedere pe Internet.

"Am primit sesizari de la telespectatori, referitoare la corectitudinea informatiilor prezentate, insa nu putem impiedica difuzarea documentarului. Acesta va mai fi difuzat", a precizat, pentru NewsIn, reprezentantul Viasat Romania (din care face parte History), Cristina Calinoiu.

O ultima neconcordanta legata de "Viata si moartea la Roma" este legata de tara care a produs documentarul. IMDb indica faptul ca aceasta este Marea Britanie, unde a fost produs de Shine Television, in timp ce, pe site-ul Viasat, filmul este prezentat ca fiind realizat de SUA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta Treime

astăzi, 08:32
44

De Sfanta Treime, Biserica Ortodoxa prăznuiește pe Sfântul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi, precum indică Penticostarul, la Sinaxarul Utreniei din Lunea Cincizecimii:„Î...

Ce soluții are Guvernul pentru a majora salariile profesorilor. „E posibil să vedem că se va ajunge la un compromis”

Duminică, 4 Iunie 2023
269

Consultantul fiscal Dan Schwartz a vorbit, în cadrul interviului din emisiunea „În Fața Ta” de la Digi24, despre posibilitatea ca bugetul de stat să suporte o creștere de 25...

O femeie a fost internată de urgență, după ce a băut o substanță toxică

Duminică, 4 Iunie 2023
412

O bătrână de 85 de ani, din Dorohoi, a ajuns în stare critică la Urgenţe după ce s-a intoxicat cu o substanţă necunoscută.Femeia a fost adusă iniţial de familie la Spitalul ...