Branza si carnea comercializate in piete vor fi ambalate conform normelor europene

 Branza si carnea comercializate in piete vor fi ambalate conform normelor europene
De la 1 februarie, cumparam fara sa gustam. Branza si celelalte produse de origine animala, comercializate in piete, vor fi ambalate ca la supermarket.

Producatorii sunt obligati ca, pana la sfarsitul lunii, sa indeplineasca toate cerintele de vanzare cerute de Autoritatea Sanitar Veterinara, altfel risca sa isi piarda dreptul de comercializare.

Produsele de origine animala care se afla acum pe tarabe vor trebui ambalate conform normelor europene, comercializate intr-un spatiu care sa respecte normele de igiena si obligatoriu sa existe pe ambalaj informatii despre produs si data expirarii. Asta inseamna ca branza, care pina acum era gustata la discretie, va fi bine ambalata si cumparata fara a fi incercata.

In plus, micii producatori trebuie sa obtina autorizatie de comercializare de la directia sanitar-veterinara judeteana. Actele trebuie sa fie gata pana la sfirsitul lunii, altfel, comerciantii risca amenzi usturatoare.

Noile reglementari au fost publicate in Monitorul Oficial la sfirsitul lunii decembrie, insa ele trebuiau sa intre in vigoare de la inceputul anului trecut. Vreme de cateva luni, au tot existat derogari, insa din februarie inspectorii ANSVSA vor da amenzi celor care nu respecta noua lege.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
15

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
31

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...