Basescu participa la aniversarea Unirii, la Iasi

 Basescu participa la aniversarea Unirii, la Iasi
Presedintele Traian Basescu a ajuns, astazi, la manifestarile dedicate implinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane care se desfasoara in Piata Unirii din Iasi, cateva sute de oameni fiind prezente la eveniment.

Traian Basescu a fost intampinat de o fanfara militara care a intonat onorurile sefului de stat. La Iasi au mai ajuns Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Emil Boc, impreuna cu alti membri ai Guvernului, si personalitati politice.

Actorul Petrica Ciubotaru, de la Teatrul National din Iasi, a citit, in deschiderea festivitatilor de la Iasi, cateva dintre principiile Unirii Principatelor din textul "Proclamatia 1861 - recunoasterea oficiala a infapturii Unirii".

In deschiderea festivatatilor de la Iasi a vorbit si Gheorghe Nechita, primarul municipiului Iasi, care a spus ca aceasta zi este un eveniment deosebit pentru Capitala Moldovei si a invocat principiile lui A. I. Cuza.

Manifestarea a inceput de dimineata cu un concert de muzica populara. Ulterior, potrivit programului intocmit de municipalitatea ieseana, vor lua luat cuvantul in Piata Unirii primarul Gheorghe Nichita, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, presedintele Senatului, Mircea Geoana, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, si seful statului, Traian Basescu.

Discursurile vor fi urmate de ceremonialul religios Te Deum, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea Garzii de Onoare, Hora Unirii si momentul folcloric "Noi suntem romani!".

In a doua parte a manifestarilor, oficialitatile se vor deplasa la biserica "Trei Ierarhi" pentru depuneri de jerbe la mormantul domnitorului Al.I.Cuza.

Ziua de 24 ianuarie se va incheia cu ceremonialul militar al Retragerii cu Torte si un concert al artistilor Stefan Banica jr., Loredana Groza si Morandi, evenimente ce vor avea loc in seara zilei. De asemenea, primaria ieseana va oferi si un spectaculos foc de artificii cu o durata de zece minute.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
16

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
256

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria şi Conon Grădinarul

astăzi, 06:58
21

Sfântul Mucenic Conon a trăit pe vremea Sfinţilor Apostoli şi era din satul Vidania, din ţara numită Isa­u­ria. Era fiul unui bărbat păgân care se numea Nestor, iar mama sa ...