Basescu participa la aniversarea Unirii, la Iasi

 Basescu participa la aniversarea Unirii, la Iasi
Presedintele Traian Basescu a ajuns, astazi, la manifestarile dedicate implinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane care se desfasoara in Piata Unirii din Iasi, cateva sute de oameni fiind prezente la eveniment.

Traian Basescu a fost intampinat de o fanfara militara care a intonat onorurile sefului de stat. La Iasi au mai ajuns Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Emil Boc, impreuna cu alti membri ai Guvernului, si personalitati politice.

Actorul Petrica Ciubotaru, de la Teatrul National din Iasi, a citit, in deschiderea festivitatilor de la Iasi, cateva dintre principiile Unirii Principatelor din textul "Proclamatia 1861 - recunoasterea oficiala a infapturii Unirii".

In deschiderea festivatatilor de la Iasi a vorbit si Gheorghe Nechita, primarul municipiului Iasi, care a spus ca aceasta zi este un eveniment deosebit pentru Capitala Moldovei si a invocat principiile lui A. I. Cuza.

Manifestarea a inceput de dimineata cu un concert de muzica populara. Ulterior, potrivit programului intocmit de municipalitatea ieseana, vor lua luat cuvantul in Piata Unirii primarul Gheorghe Nichita, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, presedintele Senatului, Mircea Geoana, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, si seful statului, Traian Basescu.

Discursurile vor fi urmate de ceremonialul religios Te Deum, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea Garzii de Onoare, Hora Unirii si momentul folcloric "Noi suntem romani!".

In a doua parte a manifestarilor, oficialitatile se vor deplasa la biserica "Trei Ierarhi" pentru depuneri de jerbe la mormantul domnitorului Al.I.Cuza.

Ziua de 24 ianuarie se va incheia cu ceremonialul militar al Retragerii cu Torte si un concert al artistilor Stefan Banica jr., Loredana Groza si Morandi, evenimente ce vor avea loc in seara zilei. De asemenea, primaria ieseana va oferi si un spectaculos foc de artificii cu o durata de zece minute.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cozonacul de la Botoșani, premiat la Techirghiol. Festivalul Plăcintelor a atras ca un magnet turiștii aflați pe litoral (Video)

astăzi, 07:22
27

Orașul Techirghiol a atras ca un magnet turiștii la Festivalul Plăcintelor, aflat la a III-a ediție. Organizat în centrul stațiunii, la frumosul eveniment atracția principală a fost repre...

Calendar ortodox: Astăzi îi cinstim pe Sf. Mc. Chiric şi Iulita și pe Sf. Vladimir, luminătorul Rusiei

astăzi, 07:00
17

Aceasta, după ce l-a născut pe fiul ei pe care l-a numit Chiric, a rămas văduvă. Şi fiind prigoniţi creştinii în zilele lui Diocleţian (284-305), a fugit împreună cu fiul ei &ici...

Focar de pestă porcină africană la granița cu Suceava, localități din Botoșani cuprinse în ”zona de supraveghere”!

Duminică, 14 Iulie 2024
374

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a declarat focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Slobozia, comuna Zvoriştea.Aceasta, du...