Ajutorul de somaj va fi prelungit cu trei luni

 Ajutorul de somaj va fi prelungit cu trei luni

 Dan Nica, vicepremierul Romaniei  ziare.com

Vicepremierul Dan Nica a anuntat ca toate federatiile sindicale si patronale au fost de acord cu forma finala a proiectului de buget si ca s-au introdus o serie de modificari in urma negocierilor care au avut loc luni.

Nica a precizat ca toate confederatiile cu exceptia unei singure confederatii care nu avea un mandat explicit, Meridian, au sustinut proiectul de buget, iar federatia Cartel Alfa a avut cateva retineri.

"Depunerea in Parlament a Bugetului va avea loc joi fiindca este o forma imbunatatatita si revizuita am discutat aseara multe propuneri aprobate, inclusiv bugetele celor doua camere, Camera Senatului si Camera Deputatilor, si o sa avem un buget complet", a spus Nica.

In ceea ce priveste garantarea creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii, care fusese blocata anul trecut de catre guvern, Nica a precizat ca "se va infiinta un fond de contragarantare care face ca fondul de garantare sa aiba de patru ori mai mult bani".

Vicepremierul a precizat si ca in proiectul de buget sunt incluse si o serie de masuri sociale, printre care ar fi si marirea perioadei de somaj cu trei luni.

Printre masurile sociale incluse in bugetul pe 2009 sunt si marirea cu trei luni a preioadei de somaj si netaxarea veniturilor obtinute in perioada somajului tehnic.

In ceea ce priveste atragerea si cheltuirea fondurilor europene, domeniu in care "exista o problema serioasa", Nica a aprecizat ca vor fi puse in aplicare urmatoarele masuri: aprobarea unui proiect realizat din fonduri europene sa nu depaseasca 30 de zile (in conditiile in care pana acum erau intarziate si 9 luni, ceea ce facea ca datele din studiile de fezabilitate sa nu mai fie valabile), simplificarea modului in care se organizeaza licitatiile si a modului in care se verifica implementarea proiectele.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...

(P) Modele de calorifere pentru baie care asigură funcționalitate și confort termic

astăzi, 14:57

Baia ta merită să fie un spațiu confortabil în care te poți relaxa după o zi lungă și obositoare. Alegerea modelelor de calorifere baie potrivite poate schimba complet atmosfera acestui ...