Acesta este orasul unde au fost interzise shaormeriile si pizza la felie! Turistii sunt rugati sa nu mai manance pe strada!

Autoritatile unui oras au interzis deschiderea de noi localuri care prepara kebab, dar si alte tipuri de fast-food, intr-un efort pentru "prezervarea bunei-cuvinte si a traditiilor orasului". 

 Acesta este orasul unde au fost interzise shaormeriile si pizza la felie! Turistii sunt rugati sa nu mai manance pe strada!

Este vorba despre orasul italian Venetia, acolo unde potrivit unei legi adoptate in aceasta saptamana, promovata mult timp de primarul Luigi Brugnaro, nici restaurantele nu mai pot vinde pizza la felie, relateaza The Guardian, citat de ziare.com.

"Vrem sa oprim activitatile care nu sunt compatibile cu prezervarea si dezvoltarea mostenirii culturale a Venetiei. In cazul unui oras turistic ca al nostru, exista riscul pierderii identitatii. Sunt produse locale pe care trebuie sa incercam sa le promovam. Acest lucru va fi benefic pentru spiritul orasului si sustenabil in ceea ce priveste mediul", a explicat sefa comisiei de turism a orasului, Paola Mar.

Primaria intentioneaza sa amenajeze spatii speciale pentru picnic, pentru a descuraja mancatul in principalele zone turistice. Verona si Florenta sunt alte doua orase italiene care au luat masuri pentru a limita vanzarea de fast-food si de mancare "straina".


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
491

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
230

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
190

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...