IRINA PACURARIU - O botosaneanca pe varful lumii!

IRINA PACURARIU - O botosaneanca pe varful lumii!

IRINA PACURARIU

Botosanenii sunt putini, dar buni! Nu umplu Capitala fara folos, nu incomodeaza televiziunile decat daca au ceva de spus, nu se ofera publicului decat prin fapte extraordinare.

Putini stiu, probabil, ca Irina Pacurariu, cunoscut om de televiziune, este nascuta in Botosani, ca a copilarit pe strazile micului orasel, ca este fiica omului de afaceri Adrian Ochisor.

Implicata in numeroase proiecte sociale, profesionista si in acelasi timp vietuita de sentimentul perfectionismului absolut, Irina Pacurariu a mai facut un gest menit sa ii schimbe viata: s-a casatorit cu Ticu Lacatusu, alpinist de linia intai.

Si pentru a demonstra ca muntele si casatoria fac, nu-i asa, casa buna, in urma cu 11 ani, Irina si-a urmat sotul si a escaladat muntii Himalaya, cucerind varful Cho-Oyu (8201 metri).

Tot atunci a realizat filmul documentar Alison Hargreaves - Regina Everestului, proiect premiat de APTR si preluat de Discovery. Nu este singurul premiu APTR din cariera ei, dar este, probabil, cel mai important.

Dupa un ocol de cinci ani pe la Electronica si Telecomunicatii, la Universitatea Tehnica din Iasi, in 1992 Irina a ajuns reporter la TVR Iasi. Aici a gasit oameni care au crezut in talentul ei si i-au dat sansa sa studieze cu profesori de la BBC sau ZDF, sa plece la cursuri de jurnalism in mari scoli din lume si apoi sa-si incerce puterile pe materialul de acasa.

La TVR Iasi a crescut, a facut cariera si si-a intalnit partenerul de viata, pe Ticu Lacatusu.

Putini oameni sunt capabili de atata daruire si minutiozitate a muncii de televiziune. A strabatut tara in lung si in lat, a scotocit catune si a realizat reportaje fascinante, despre Romania adevarata.

Reportaje care i-au adus premii nenumarate, dintre cele mai mari si mai ravnite in breasla jurnalistica.

Irina Pacurariu mai are ceva care, din pacate, lipseste multora dintre VIP-urile de pe la noi: un bun simt proverbial, o cultura bine conturata si un simt al raspunderii menit sa o situeze in galeria profesionistilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

astăzi, 21:12
126

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

astăzi, 21:02
91

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

astăzi, 20:39
80

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...