IARINA TEODORA DUMITRAS - INGERII PRINTRE NOI

IARINA TEODORA DUMITRAS - INGERII PRINTRE NOI

Iarina Dumitras

La nici 10 ani, Iarina se poate bate la orice ora cu sahisti cu experienta. In prezent, micuta botosaneanca face parte din Lotul european de sah.

Luni, 22 septembrie, Iarina porneste plina de incredere la Campionatul European de Sah de la Novi Sad, dupa ce in urma cu o luna a ratat, din cauza problemelor financiare, un alt campionat European, in Austria.

Devenita campioana nationala la sah la grupa ei de varsta, Iarina s-a lovit din nou de problemele financiare, clubul neputand sa-i asigure banii necesari pentru deplasarea la Campionatul Uniunii Europene din Austria. Astfel ca Iarina, dupa ce si-a indeplinit visul si a facut tot ce a depins de ea, a ratat o importanta competitie, chiar daca reprezenta Romania.

Nu am avut banii necesari!, povestea cu tristete duminica bunica fetitei, cu doar o zi inainte de deplasarea la o alta importanta competitie, Campionatul Europan de Sah de la Novi Sad, Muntenegru.

Am strans niste bani. S-a imprumutat mama ei si am mai gasit niste sponsorizari, adauga batrana.

Sahul este una dintre putinele bucurii ale fetitei, care de la sase luni a fost crescuta de bunici.

Nu are tata, iar mama lucreaza la o florarie in Iasi. Este una dintre cele mai bune jucatoare pe care le-am avut de-a lungul timpului. Este talentata, are un coeficient de inteligenta foarte ridicat, a declarat Silvia Diaconu, antrenoarea sportivei.

Joaca sah de la sase ani.

Am rugat-o pe mama sa imi ia o tabla de sah si bunicul a inceput sa ma invete. Jucam si cate zece partide pe zi. Nu mi se pare greu sportul. E foarte usor. Se bazeaza pe instincte. L-am intrecut pe bunicul de cand am inceput sa joc, povesteste Iarina.

Iarina a inceput activitatea profesionista la Palatul Copiilor din municipiul Botosani. A participat la foarte multe concursuri, adunand zeci de diplome. Atat pe plan local, cat si national. La Timisoara a jucat cu persoane de peste 20 de ani si a luat locul IV.

La Constanta a obtinut cupa de aur. Face parte din Lotul european. Inaintea competitiei de la Batumi, Georgia, o ampla campanie la nivel national a incins spiritele, inclusiv blogerii din toata tara punand mana de la mana pentru a o ajuta. Fetita din Botosani a impresionat prin curatenia sufleteasca, dar si prin hotararea de a-si continua activitatea, in fata unor competitii considerate dinainte pierdute, din cauza problemelor financiare ivite.www.stiri.botosani.ro intentioneaza sa va bucure sufletul, zilnic, cu oameni care, nefiind niciodata in ierarhiile false ale unei societati de consum, stralucesc tocmai prin modestie, discretie si calitatea unei vieti asumate.


IARINA TEODORA DUMITRAS

Eleva la Scoala Normala „N. Iorga”, Botosani cu Diploma de Excelenta. Din ianuarie 2006 se antreneaza la Cercul de sah de la Palatul Copiilor, Botosani. In prezent reprezinta la competitii Palatul Copiilor si CS Botosani. Antrenori: Silvia Diaconu - Palatul Copiilor, Mihai Diaconu - C.S.Botosani

Competitii si rezultate La toate competitiile de pana acum a luat premii, zeci de diplime, cupe si medalii. Cateva dintre cele mai importante sunt: 


Locul I si Cupa Stefan cel Mare, Vaslui, 2006, categ.10 ani;

Locul I si Cupa Podul Inalt, Vaslui, iulie, 2006 categ.12 ani;

Locul I la Campionatul National de Sah, Iasi, 2007;

Locul I Cupa Luceafarul la 8 ani si locul II la categ. 12 ani.

Locul II si Cupa la finala Campionatului National de Sah, Iasi, 2007, categ. 8 ani; vicecampioana nationala, reprezinta Romania la C.E. de Sah de la Batumi, Georgia.

Locul II la Finala Campionatului de Sah pentru Copii si Juniori, Amara, 2007, categ. 8 ani;

Locul IV la Open Timisoara (varste intre 8 si 20 de ani);

Locul I si medalie de aur la Cupa Litoralului, Cap Aurora, iulie, 2007;

Medalie de bronz cu echipa la Campionatului National de Sah, Constanta, august, 2007.

In prezent face parte din lotul national de junioare, avand in clasamentul rating CIV categoria II, cu un punctaj de 527 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un copil căutat de câteva zile de familie a fost găsit de polițiști

astăzi, 08:33
57

Un puști de numai 12 ani, din comuna localitatea Cerbu, comuna Copălău, care a dispărut de acasă, a fost găsit de polițiști după mai multe zile de căutări.Polițiștii au anunțat &icir...

Un copil a căzut de la trei metri, în curtea școlii. Încerca să intre în clădire, de pe burlan, la primul etaj, dar a ajuns la spital

astăzi, 08:25
44

Incident mai puţin obişnuit într-o şcoală din judeţul Botoşani, după ce un adolescent a ajuns la spital deoarece a încercat să intre la ore. Întâmplarea a avut loc luni după-amiază la Ş...

Bărbat transferat de urgență la Iași, după ce atelajul în care se afla, a fost spulberat de un autoturism

Marţi, 22 Octombrie 2019
1549

Un bărbat a fost trimis în stare gravă la Iaşi, după ce căruţa în care se afla a fost spulberată de un autoturism. Accidentul a avut loc luni seară, în pe drumul ce leagă lo...