Victorie fantastică în fața campioanei en-titre Norvegia, la handbal feminin: O botoșăneancă a înscris un gol de senzație!

Victorie fantastică în fața campioanei en-titre Norvegia, la handbal feminin: O botoșăneancă a înscris un gol de senzație!

Ana Maria Drăguț

O handbalistă din Darabani ne-a făcut mândri, miercuri seara, după ce a înscris un gol de senzație în meciul cu Norvegia. Naționala feminină de handbal a României a câștigat Grupa D și a avansat cu maximum de puncte în Grupa Principală II din cadrul Campionatului European, care se desfășoară în această perioadă în Franța.

În ultimul meci din grupă, disputat miercuri seara, "tricolorele" au învins categoric puternica națională a Norvegiei, scor 31-23 (18-12). Norvegia este câștigătoatea a 6 din ultimele 7 ediții ale Campionatului European. Cu Cristina Neagu și Yuliya Dumanska (declarată jucătoarea meciului) într-o zi de gratie, reprezentativa României a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani și a învins Norvegia la un turneu final dupa 18 ani. 

În echipa care a adus victoria se află și Ana Maria Drăguț, sportiva remarcându-se printr-un gol înscris din propria jumătate de teren. Ana Maria Drăguț s-a născut în data de 24 februarie 1990, în Darabani. A studiat la Școala nr. 2, fiind inițiată în tainele handbalului de către profesorul Vali Dascălu. După ce participă la un turneu zonal cu echipa școlii, este remarcată de către profesorii Liceului cu Program Sportiv Botoșani și în clasa a VIII-a este deja în rândurile sportivilor de la liceul botoșănean.

Ana Maria are o prestație excelentă la LPS Botoșani și este selecționată în lotul de juniori al echipei României de handbal. Este imediat luată în vizor de către Clubul Sportiv ”Urban” Brașov și din clasa a XI-a se transferă la Brașov, unde și termină liceul. Între timp participă la selecțiile lotului național de juniori. S-a consacrat pe postul de inter dreapta. După numai un an de zile petrecut la Brașov, Ana Maria Dragut se transferă la clubul moldav HC Roman, unde avea să lucreze sub comanda actualei antrenoare, Alexandrina Soare. 

Din anul 2008 Ana Maria îmbracă tricoul echipei naționale de tineret. Handbalista are apoi contract cu HC Dunărea Brăila, fiind antrenată de aceeași Alexandrina Soare. A jucat la Campionatul European de Tineret din Ungaria, unde a fost titulară meci de meci, în toate partidele tinerei reprezentative. Apoi a participat în campania de calificare a naționalei de tineret pentru Campionatul Mondial din China. Cu HC Dunărea Brăila, sportiva s-a clasat în liga națională de handbal, competiție încheiată pe locul cinci. La HC Dunărea Brăila a jucat până în 2014, cu excepția anului competițional 2012–2013, când clubul brăilean a împrumutat-o la CSU Neptun Constanța. Între 2014 și 2016 a jucat la CSM Unirea Slobozia, iar din vara anului 2016 este legitimată la HC Zalău.

Visul ei a fost să joace în prima reprezentativă a României. ”Trebuie să muncesc mult mai mult pentru a prinde naționala mare”, spunea ea pentru Darabaneni.ro, în urmă cu câțiva ani. Iată că visul ei s-a împlinit. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
234

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
382

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...