VAR, marea dorința a lui Marius Croitoru!

VAR, marea dorința a lui Marius Croitoru!

La fel ca toate echipele de provincie răsărite în ultimii ani în prima ligă, FC Botoșani nu este o echipă dorită în prima ligă.

Totuși, în comparație cu echipe precum Concordia Chiajna (retrogradată) sau Voluntari, echipe ce s-au luptat constant doar pentru evitarea retrogradării, Botoșani a reușit să își croiască un oarecare respect din partea celorlalte echipe.

Totuși, de multe ori, FC Botoșani a fost o victimă a arbitrajelor mizere din prima ligă. Mai mult de atât, în sezonul trecut, staff-ul tehnic condus de Liviu Ciubotariu, ajuns la capătul puterilor, a emis un comunicat oficial prin care le cerea celor de la federația să aibă grijă la arbitri ce o vor arbitra pe Botoșani, și nu numai. Acest comunicat a venit după o perioadă de seceta în tabăra de pe "Municipal", perioadă în care arbitrii au jucat un rol important în trimiterea Botoșaniului în zona retrogradabilă.

La sfârșitul sezonului, Botoșani termina pe locul doi Play-Off-ul, nemaiavând probleme cu brigăzile. În schimb, în acest sezon, FC Botoșani a fost o victimă clară în cazurile arbitrajelor neserioase. În partidele cu Clinceni și Dinamo, Botoșani a fost viciată clar. Din cele două partide, trupa lui Marius Croitoru putea avea 4 puncte în plus, cu care ar fi ajuns până pe poziția a 4-a, cu 16 puncte. În urma acestor incidente, Marius Croitoru, tehnicianul Botoșaniului a declarat că își dorește aducerea tehnologiei VAR în prima ligă.

“Cel care a centrat la golul lui Dinamo trebuia eliminat din minutul 1. Asta este realitatea…. Nu îmi doresc să fiu ajutat și nici dezavantajat. Vreau să fiu arbitrat corect. Vreau să se introducă VAR-ul, pentru că sunt greșeli. VAR-ul poate repara greșelile umane. Și noi pe bancă suntem mai liniștiți pentru că o greșeală a arbitrului se poate repara", a spus Marius Croitoru.

Tehnologia VAR costa 800.000€ per echipă, la care se adaugă costurile de întreținere și costurile și plătirea unor arbitri specializați.

Într-un sondaj realizat în sezonul trecut de către Gazeta Sporturilor, 12 din cele 14 echipei au susținut că își doresc aducerea tehnologiei VAR în prima ligă. Totuși, doar 6 dintre acestea au declarat că sunt de acord ca echipamentul de Video Arbitraj sa fie plătit din drepturile TV.

În sezonul precedent, FC Botoșani a încasat 2.000.000€ din drepturile TV.(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost găsit mort pe rampa din fața unor magazine dezafectate

Duminică, 13 Octombrie 2019
1010

Un bărbat a fost găsit mort, duminică dimineață, pe o stradă din municipiul Botoșani.Acesta a fost găsit fără suflare pe rampa din fața unor magazine dezafectate, lângă blocul tu...

Cifre care nu se pot ascunde! 250.000 de români au emigrat doar în 2018: 40% sunt absolvenţi de studii superioare!

Duminică, 13 Octombrie 2019
244

Peste 250.000 de mii de români au emigrat doar în 2018, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Un procent de aproape 40% din totalul emigranților din România su...

Deputatul Marius Budăi, ministrul interimar al Muncii: o să prezentăm un bilanţ cu toate cifrele reale şi o să vedem cum e cu "greaua moştenire"!

Duminică, 13 Octombrie 2019
268

Banii pentru plata pensiilor sunt prinşi în buget, iar informaţia că există o gaură în buget nu e reală, a declarat, duminică, la Digi24, parlamentarul de Botoșani Marius Budăi, m...