Un fost antrenor al FC Botoșani s-a stins din viață

Un fost antrenor al FC Botoșani s-a stins din viață

Constantin Jamaischi, fost antrenor al FC Botoșani și fost jucător legendar al giuleștenilor, s-a stins din viaţă în această dimineaţă. Avea 75 de ani. A debutat în fotbal la 15 ani, în Divizia B la Foresta Fălticeni, iar în prima ligă debuta la 16 ani, cu Dinamo Bacău.

În Divizia A, a îmbrăcat timp de şapte sezoane tricoul „alb-vişiniu” al Rapidului, cu care a reuşit să câştige primul titlu din istoria clubului, în 1967, şi două Cupe Balcanice. Alte patru ediţii de campionat le-a petrecut la Sportul Studenţesc.

Pe când avea 17 ani, a făcut parte din formaţia U-19 a României, alături de care a reuşit, în aprilie 1962, să devină campion european la această categorie de vârstă. Este, de altfel, singurul trofeu internaţional din vitrina FRF.

După ce-a agăţat ghetele în cui, a rămas în fenomen. Vasile Maftei şi Ciprian Tănasă, fălticeneni şi ei, sunt doi jucători care s-au dezvoltat sub îndrumarea lui nea Jami.

Cea mai mare performanţă şi cea mai frumoasă amintire din cariera fostului rapidist a fost titlul câştigat sub comanda lui Valentin Stănescu în 1967: „Am dat un gol de senzaţie cu Steaua în campionat, un şut de pe la 25 de metri. După ultimul meci de la Ploieşti, cu Petrolul, fanii s-au întors pe jos în Bucureşti, iar echipa a mers la o petrecere nemaipomenită la hotelul Nord, cu Ioana Radu la pupitru! Mare suporteră rapidistă!“, îşi amintea fostul campion într-un interviu în GSP.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
54

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
58

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
55

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...