Un fost antrenor al FC Botoșani s-a stins din viață

Un fost antrenor al FC Botoșani s-a stins din viață

Constantin Jamaischi, fost antrenor al FC Botoșani și fost jucător legendar al giuleștenilor, s-a stins din viaţă în această dimineaţă. Avea 75 de ani. A debutat în fotbal la 15 ani, în Divizia B la Foresta Fălticeni, iar în prima ligă debuta la 16 ani, cu Dinamo Bacău.

În Divizia A, a îmbrăcat timp de şapte sezoane tricoul „alb-vişiniu” al Rapidului, cu care a reuşit să câştige primul titlu din istoria clubului, în 1967, şi două Cupe Balcanice. Alte patru ediţii de campionat le-a petrecut la Sportul Studenţesc.

Pe când avea 17 ani, a făcut parte din formaţia U-19 a României, alături de care a reuşit, în aprilie 1962, să devină campion european la această categorie de vârstă. Este, de altfel, singurul trofeu internaţional din vitrina FRF.

După ce-a agăţat ghetele în cui, a rămas în fenomen. Vasile Maftei şi Ciprian Tănasă, fălticeneni şi ei, sunt doi jucători care s-au dezvoltat sub îndrumarea lui nea Jami.

Cea mai mare performanţă şi cea mai frumoasă amintire din cariera fostului rapidist a fost titlul câştigat sub comanda lui Valentin Stănescu în 1967: „Am dat un gol de senzaţie cu Steaua în campionat, un şut de pe la 25 de metri. După ultimul meci de la Ploieşti, cu Petrolul, fanii s-au întors pe jos în Bucureşti, iar echipa a mers la o petrecere nemaipomenită la hotelul Nord, cu Ioana Radu la pupitru! Mare suporteră rapidistă!“, îşi amintea fostul campion într-un interviu în GSP.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Silegeanu lansează o provocare pentru botoșăneni: “Ce îți dorești de la viitorul tău Primar?”

astăzi, 17:15
38

Sunt politician tânăr, însă experiența  în afaceri de peste 15 ani m-a învățat să am o viziune legată de strategie, iar o strategie pe termen me...

Mesaj emoționant transmis absolvenților laurieni de conducerea Colegiului: „Veți pleca fără prea multe fotografii de final de an, dar noi credem că nu plecați fără nimic”

astăzi, 15:41
577

După săptămâni întregi de studiu online, elevii claselor a XII a au încheiat vineri, 29 mai, un nou capitol din viața lor, îndreptându-și pașii, ușor dar sigur, sp...

Încă 11 botoșăneni vindecați de coronavirus. Numărul celor autoizolați crește

astăzi, 15:23
208

Până sâmbătă, 30 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 750 de persoane au fost testate pozitiv cu C...