Selectionata de tineret a Romaniei poate egala un record vechi de 38 de ani in istoria echipelor nationale

Selectionata de tineret a Romaniei poate egala un record vechi de 38 de ani in istoria echipelor nationale

Selectionata de tineret a Romaniei poate realiza o performanta superba luni, calificarea in semifinalele Campionatului European de tineret si implicit calificarea la Olimpiada din 2020, performanta care nu a mai fost atinsa din 1964.

Romania se va duela luni cu Franta, de la ora 22, in meciul care ne intereseaza in cel mai inalt grad si care ne poate aduce egalarea unui record vechi de 38 de ani in fotbalul romanesc.

Doar trei generatii ale Romaniei au reusit calificari in semifinalele unui turneu final, indiferent de varsta, iar aceasta ultima performanta a avut loc in 1981, bronzul Mondial al generatiei lui Romulus Gabor, la Campionatul Mondial de juniori (Under 20).

In acel an, Romania ajungea pana in finala mica, castigata cu 1-0 in fata Angliei. In semifinale, Germania ne-a invins in prelungirile partidei, scor 1-0, gol marcat de Schon in minutul 103.

La acea editie de Mondial Under 20, singura jucata de Romania in istorie, echipa noastra a invins Italia cu 1-0 si a remizat cu Brazilia, scor 1-1, ambele meciuri in faza grupelor, apoi a trecut de Uruguay in sferturi cu 2-1.

Iata echipa care atingea acea superba performanta: Lovas - Eduard, Rednic, Vuscan, Marin Matei - C. Ilie, Balint, Fisic - D. Zamfir, Sertov, Gabor.

Alte doua performante au venit in anii 60, cand "tricolorii" U18 au ajuns chiar in doua finale, una dintre ele si castigata. Citeste in continuare...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ea este Simona, din Botoșani. Iar de profesie, este campioană

astăzi, 12:51
474

Se numește Simona Geanina Radiș și tocmai ce a dus numele României, împreună cu prietena ei, Nicoleta Ancuța Bodnar, în fruntea clasamentului Cupei Mondiale de Canotaj, desfășurată la Rott...

Trei drumuri modernizate, într-o comună din județ

astăzi, 11:15
592

Trei drumuri din comuna Vorona vor fi modernizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Licitația a fost finalizată. Primăria din Vorona a stabilit constructorul dupa finalizarea...

Ei ne apără de hoți?! 80 de teze de doctorat au dispărut din arhiva Academiei de Poliție!

astăzi, 10:22
328

80 de teze de doctorat susținute în perioada 2011-2016 nu se regăsesc în format electronic în arhiva Academiei de Poliție, iar alte trei teze nu există nici în format tipă...