Selectionata de tineret a Romaniei poate egala un record vechi de 38 de ani in istoria echipelor nationale

Selectionata de tineret a Romaniei poate egala un record vechi de 38 de ani in istoria echipelor nationale

Selectionata de tineret a Romaniei poate realiza o performanta superba luni, calificarea in semifinalele Campionatului European de tineret si implicit calificarea la Olimpiada din 2020, performanta care nu a mai fost atinsa din 1964.

Romania se va duela luni cu Franta, de la ora 22, in meciul care ne intereseaza in cel mai inalt grad si care ne poate aduce egalarea unui record vechi de 38 de ani in fotbalul romanesc.

Doar trei generatii ale Romaniei au reusit calificari in semifinalele unui turneu final, indiferent de varsta, iar aceasta ultima performanta a avut loc in 1981, bronzul Mondial al generatiei lui Romulus Gabor, la Campionatul Mondial de juniori (Under 20).

In acel an, Romania ajungea pana in finala mica, castigata cu 1-0 in fata Angliei. In semifinale, Germania ne-a invins in prelungirile partidei, scor 1-0, gol marcat de Schon in minutul 103.

La acea editie de Mondial Under 20, singura jucata de Romania in istorie, echipa noastra a invins Italia cu 1-0 si a remizat cu Brazilia, scor 1-1, ambele meciuri in faza grupelor, apoi a trecut de Uruguay in sferturi cu 2-1.

Iata echipa care atingea acea superba performanta: Lovas - Eduard, Rednic, Vuscan, Marin Matei - C. Ilie, Balint, Fisic - D. Zamfir, Sertov, Gabor.

Alte doua performante au venit in anii 60, cand "tricolorii" U18 au ajuns chiar in doua finale, una dintre ele si castigata. Citeste in continuare...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul a alocat 2,1 milioane de lei pentru podurile și podețele afectate de inundații din Botoșani

astăzi, 11:51
33

Guvernul a hotărât ieri alocarea sumei de 2.183.000 lei din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru refacerea unor poduri...

Nu este o glumă: Aproape un sfert din produsele de pe rafturile magazinelor din România sunt mai proaste decât cele din Europa! "Dublul standard există!"

astăzi, 10:50
126

O anchetă de presă pornită în urmă cu mai mulți ani, a ajuns în aceste zile să aibă recunoaștere oficială din partea reprezentanților statului român.Vorbim de “du...

Despre minciuna care stă cu noi la masă

astăzi, 10:09
79

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:Societatea românească e clădită pe un număr de minciuni fondatoare. Nu vorbesc despre statul român, despre națiunea română,...