Presa străină, despre Ianis Hagi: "Străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună"

Presa străină, despre Ianis Hagi: "Străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună"

Înaintea duelului dintre România și Franța de la CE Under 21, cotidianul L'Equipe i-a dedicat un material lui Ianis Hagi, cu titlul "Hagi, moștenitorul Carpaților". Jurnaliștii din Hexagon au notat că mijlocașul naționalei Under 21 a României "străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile".

Francezii au scris despre Ianis că, asemenea tatălui său, Gică Hagi, este "chipul generației care vrea să redreseze echipa națională a României".

"Ianis străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile. Cel mai bun jucător din istoria selecţionatei naţionale, "Maradona al Carpaţilor", a ramas o icoană care găseşte cu greu loc printre suporterii care vor să discute cu el", au scris jurnaliștii francezi, potrivit Digi Sport.

"Ianis e urmărit de cluburile din Premier League și de Galatasaray"

"Ianis trăiește acest Euro ca pe o trambulină care-l poate duce departe. E urmărit cu atenție de cluburile din Premier League și de Galatasaray, ultimul club al carierei tatălui. De altfel, Ianis s-a născut la Istanbul și poartă în mod natural numărul zece", este precizat în L’Equipe.

În același material, Gică Hagi a vorbit despre cum a luat naștere academia Viitorului, club pe care l-a fondat în 2009 și care a câștigat până acum două trofee: campionatul în 2017 și Cupa României în 2019. În plus, Gică a fost o comparație între el și fiul său.

Gică Hagi, despre academia sa de fotbal

"Totul era plănuit, aveam viziunea mea, pe care am concretizat-o pentru a regăsi succesul. Fotbalul nostru își pierduse școala și profesorul. Am revenit la bază pentru a lansa o generație mai bună ca a noastră", a declarat Hagi senior în cotidianul francez.

Cum îl caracterizează Gică Hagi pe Ianis

"Eu și Ianis suntem diferiți ca joc, dar, în interior, suntem identici. Ianis e inteligent și talentat, dar trebuie încă să progreseze. Are personalitate și lovește mingea bine cu ambele picioare", a adăugat Gică Hagi.

România întâlnește Franța în ultimul meci din faza grupelor de la Campionatul European de tineret, luni, de la ora 22:00. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce se întâmplă când polițiștii se verifică între ei? Descoperit fără asigurare la maşină, un agent refuză să predea plăcuțele de înmatriculare! VIDEO

astăzi, 12:38
290

Deși cazul nu este de la Botoșani, această situație este semnificativă pentru un întreg sistem care în ultimii ani face eforturi imense pentru a se reabilita în fața cetățeni...

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, ajunge la Botoșani

astăzi, 12:26
87

Oficialitățile de la Botoșani au confirmat astăzi sosirea la Botoșani a Ministrului Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu.De altfel, liderii județului au anunțat că vor participa la ș...

Tânăr de 19 ani, prins euforic la volan

astăzi, 12:11
71

Duminică, 22 septembrie a.c., poliţiştii oraşului Flămânzi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un tânăr de 19 ani, care se deplasa cu un au...