Presa străină, despre Ianis Hagi: "Străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună"

Presa străină, despre Ianis Hagi: "Străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună"

Înaintea duelului dintre România și Franța de la CE Under 21, cotidianul L'Equipe i-a dedicat un material lui Ianis Hagi, cu titlul "Hagi, moștenitorul Carpaților". Jurnaliștii din Hexagon au notat că mijlocașul naționalei Under 21 a României "străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile".

Francezii au scris despre Ianis că, asemenea tatălui său, Gică Hagi, este "chipul generației care vrea să redreseze echipa națională a României".

"Ianis străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile. Cel mai bun jucător din istoria selecţionatei naţionale, "Maradona al Carpaţilor", a ramas o icoană care găseşte cu greu loc printre suporterii care vor să discute cu el", au scris jurnaliștii francezi, potrivit Digi Sport.

"Ianis e urmărit de cluburile din Premier League și de Galatasaray"

"Ianis trăiește acest Euro ca pe o trambulină care-l poate duce departe. E urmărit cu atenție de cluburile din Premier League și de Galatasaray, ultimul club al carierei tatălui. De altfel, Ianis s-a născut la Istanbul și poartă în mod natural numărul zece", este precizat în L’Equipe.

În același material, Gică Hagi a vorbit despre cum a luat naștere academia Viitorului, club pe care l-a fondat în 2009 și care a câștigat până acum două trofee: campionatul în 2017 și Cupa României în 2019. În plus, Gică a fost o comparație între el și fiul său.

Gică Hagi, despre academia sa de fotbal

"Totul era plănuit, aveam viziunea mea, pe care am concretizat-o pentru a regăsi succesul. Fotbalul nostru își pierduse școala și profesorul. Am revenit la bază pentru a lansa o generație mai bună ca a noastră", a declarat Hagi senior în cotidianul francez.

Cum îl caracterizează Gică Hagi pe Ianis

"Eu și Ianis suntem diferiți ca joc, dar, în interior, suntem identici. Ianis e inteligent și talentat, dar trebuie încă să progreseze. Are personalitate și lovește mingea bine cu ambele picioare", a adăugat Gică Hagi.

România întâlnește Franța în ultimul meci din faza grupelor de la Campionatul European de tineret, luni, de la ora 22:00. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... Epigrama (L)

astăzi, 10:22
23

În 2016, la editura „ATEC” din Focşani a apărut, într-o ediţie îngrijită de Gheorghe Andrei Neagu, o „Antologie de epigrame”. Volumul, după cum precizeaz...

A crescut numărul de sancționări date șoferilor de Locală în această săptămână - "Nu am pierdut niciun proces până acum"

astăzi, 09:29
150

Poliția Locală din Botoșani a sancționat peste 70 de conducători auto care au parcat sau au staționat neregulamentar, în perioada 14-19 iulie.Conform spuselor directorului instituției, nu ...

FC Botoșani, locul doi în prima ligă după victoria de ieri cu FC Voluntari

astăzi, 08:02
243

Botoșaniul a început foarte bine campionatul, reușind ca după victoria de ieri să fie pe locul doi în clasamentul primei ligi de fotbal din România.După egalul cu Astra din ...