Presa străină, despre Ianis Hagi: "Străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună"

Presa străină, despre Ianis Hagi: "Străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună"

Înaintea duelului dintre România și Franța de la CE Under 21, cotidianul L'Equipe i-a dedicat un material lui Ianis Hagi, cu titlul "Hagi, moștenitorul Carpaților". Jurnaliștii din Hexagon au notat că mijlocașul naționalei Under 21 a României "străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile".

Francezii au scris despre Ianis că, asemenea tatălui său, Gică Hagi, este "chipul generației care vrea să redreseze echipa națională a României".

"Ianis străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile. Cel mai bun jucător din istoria selecţionatei naţionale, "Maradona al Carpaţilor", a ramas o icoană care găseşte cu greu loc printre suporterii care vor să discute cu el", au scris jurnaliștii francezi, potrivit Digi Sport.

"Ianis e urmărit de cluburile din Premier League și de Galatasaray"

"Ianis trăiește acest Euro ca pe o trambulină care-l poate duce departe. E urmărit cu atenție de cluburile din Premier League și de Galatasaray, ultimul club al carierei tatălui. De altfel, Ianis s-a născut la Istanbul și poartă în mod natural numărul zece", este precizat în L’Equipe.

În același material, Gică Hagi a vorbit despre cum a luat naștere academia Viitorului, club pe care l-a fondat în 2009 și care a câștigat până acum două trofee: campionatul în 2017 și Cupa României în 2019. În plus, Gică a fost o comparație între el și fiul său.

Gică Hagi, despre academia sa de fotbal

"Totul era plănuit, aveam viziunea mea, pe care am concretizat-o pentru a regăsi succesul. Fotbalul nostru își pierduse școala și profesorul. Am revenit la bază pentru a lansa o generație mai bună ca a noastră", a declarat Hagi senior în cotidianul francez.

Cum îl caracterizează Gică Hagi pe Ianis

"Eu și Ianis suntem diferiți ca joc, dar, în interior, suntem identici. Ianis e inteligent și talentat, dar trebuie încă să progreseze. Are personalitate și lovește mingea bine cu ambele picioare", a adăugat Gică Hagi.

România întâlnește Franța în ultimul meci din faza grupelor de la Campionatul European de tineret, luni, de la ora 22:00. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
425

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
116

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
161

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...