OFICIAL! Vom avea VAR în Liga Întâi!

OFICIAL! Vom avea VAR în Liga Întâi!

Liga Profesionistă de Fotbal a emis astăzi un comunicat de presă prin care anunță oficial introducerea sistemului de video arbitraj în Casa Liga Întâi, din sezonul următor.

Asta după ce, cea mai mare parte din cluburile din prima divizie au solicitat introducerea acestei tehnologii. Costurile echipamentelor, ce se ridica la peste 6 milioane de euro(800.000 de euro pentru fiecare stadion pe care se desfășoară partide în fiecare etapă) vor fi suportate integral de LPF, cluburile fiind nevoite să achite doar baremul arbitrilor, care va fi ceva mai scump, deoarece pe lângă brigada de la centrul terenului, VAR implica și alți câțiva arbitri specializați în acest sistem.

Începând cu sezonul competițional 2020-2021, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la meciurile disputate în cadrul competiției Casa Liga I.

“În urma articolelor apărute de-a lungul timpului în mass-media, am constatat cu surprindere că publicul iubitor de fotbal nu este la curent cu demersurile întreprinse de LPF pentru implementarea sistemului de arbitraj video la meciurile de fotbal din cadrul competiției Casa Liga I. Pentru corecta informare a publicului, inclusiv a unora dintre reprezentanții cluburilor membre, aducem la cunoștință faptul că încă de la implementarea arbitrajului video în campionatele disputate in vestul Europei am întreprins demersuri pentru implementarea acestui sistem la nivelul competiției Casa Liga I. În acest sens am inițiat contacte atât cu furnizorii interni și externi de soluții tehnice pentru arbitrajul video, cât și cu FIFA și FRF, responsabil pentru asigurarea specializării arbitrilor pentru acest sistem de arbitraj. În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției Casa Liga I. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR. În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului Casa Liga I." se arată în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Sistemul VAR a fost lansat "oficial" la Cupa Mondială din Rusia, 2018, iar în prezent acesta există în UEFA Champions League, dar și în cele mai tari campionate din lume: Anglia, Spania, Germania sau Italia. De asemenea, țări precum Cehia sau Polonia au parte de sistemul VAR. (Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
248

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
146

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
224

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...