OFICIAL! Vom avea VAR în Liga Întâi!

OFICIAL! Vom avea VAR în Liga Întâi!

Liga Profesionistă de Fotbal a emis astăzi un comunicat de presă prin care anunță oficial introducerea sistemului de video arbitraj în Casa Liga Întâi, din sezonul următor.

Asta după ce, cea mai mare parte din cluburile din prima divizie au solicitat introducerea acestei tehnologii. Costurile echipamentelor, ce se ridica la peste 6 milioane de euro(800.000 de euro pentru fiecare stadion pe care se desfășoară partide în fiecare etapă) vor fi suportate integral de LPF, cluburile fiind nevoite să achite doar baremul arbitrilor, care va fi ceva mai scump, deoarece pe lângă brigada de la centrul terenului, VAR implica și alți câțiva arbitri specializați în acest sistem.

Începând cu sezonul competițional 2020-2021, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la meciurile disputate în cadrul competiției Casa Liga I.

“În urma articolelor apărute de-a lungul timpului în mass-media, am constatat cu surprindere că publicul iubitor de fotbal nu este la curent cu demersurile întreprinse de LPF pentru implementarea sistemului de arbitraj video la meciurile de fotbal din cadrul competiției Casa Liga I. Pentru corecta informare a publicului, inclusiv a unora dintre reprezentanții cluburilor membre, aducem la cunoștință faptul că încă de la implementarea arbitrajului video în campionatele disputate in vestul Europei am întreprins demersuri pentru implementarea acestui sistem la nivelul competiției Casa Liga I. În acest sens am inițiat contacte atât cu furnizorii interni și externi de soluții tehnice pentru arbitrajul video, cât și cu FIFA și FRF, responsabil pentru asigurarea specializării arbitrilor pentru acest sistem de arbitraj. În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției Casa Liga I. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR. În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului Casa Liga I." se arată în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Sistemul VAR a fost lansat "oficial" la Cupa Mondială din Rusia, 2018, iar în prezent acesta există în UEFA Champions League, dar și în cele mai tari campionate din lume: Anglia, Spania, Germania sau Italia. De asemenea, țări precum Cehia sau Polonia au parte de sistemul VAR. (Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Tinerii s-au săturat de promisiuni și minciuni! 10 membri de la tineretul USR s-au alăturat echipei PSD de la municipiul Botoșani!

astăzi, 18:04
491

Comunicat:PSD Botoșani anunță astăzi că 10 tineri, licențiați în domeniul tehnic, economic, științe politice, informatică, relații publice, administrarea afacerilor cu preocupări...

Aseară: Restaurante și terase luate cu asalt de forțele de ordine. Amenzi de zeci de mii de lei (foto)

astăzi, 13:25
1028

Vineri, 10 iulie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au desfășurat, în sistem integrat, împre...

România: cele mai multe cazuri de Covid-19 de la startul pandemiei. Aproape 700! 24 de decese în ultimele 24 de ore, inclusiv la Botoșani

astăzi, 13:21
1028

În timp ce peste jumătate dintre români refuză să accepte că există, statul român a anunțat astăzi cel mai mare număr de infectări de la startul epidemiei de coronavirus - a...