O tânără din Botoșani a învins cancerul și a devenit vicecampioană europeană la ju-jitsu brazilian!

O tânără din Botoșani a învins cancerul și a devenit vicecampioană europeană la ju-jitsu brazilian!

O botoșăneancă a devenit vicecampioană europeană la ju - jitsu brazilian, la Lisabona, la categoria 58 kg. Presa din peninsulă a dedicat o întreagă pagina sportivei născute la Botoșani, care locuiește în Sicilia, și care astăzi luptă sub steagul Italiei.

“Bianca Roșca, fata războinică. De la lupta împotriva cancerului până a devenit vicecampioană europeană la jiu jitsu brazilian la Lisabona la categoria - 58 kg. O etapă incredibilă pentru sportivul sicilian, dar de origine română, a cărui dorință de a lupta i-a dat și o mână de ajutor în viață”, scrie Giornale de Siciliana.

Bianca are aceeași poveste ca milioanele de emigranți fugăriți de prostia, nemernicia și insolența politicienilor și a statului român.

Bianca Roșca s-a născut la Botoșani, România, în 1997. După o copilărie dificilă s-a mutat cu mama și cu fratele ei în Palermo.

„Am locuit într-o țară săracă, mama a primit un salariu de puțin peste 200 de euro - spune vicecampioana. Apoi părinții mei s-au separat și mama a decis să plece cu noi ", notează Giornale de Siciliana.

În Sicilia a fost pe punctul de a porni într-o carieră de model, atât de mult încât a câștigat și titlul de „Miss Queen of Italy”. Dar în 2014 Bianca a fost diagnosticată cu cancer pulmonar și visul ei a dispărut.

A plecat imediat la Milano cu mama ei pentru o vizită, dar a fost un moment dramatic, după cum spune ea însăși: „Medicul mi-a spus că dacă nu aș fi operată mai repede, aș mai fi avut doar două săptămâni să trăiesc. Așa că au intervenit de urgență. În sala de operație erau douăzeci de medici ".

Pentru a o salva, a trebuit să fie îndepărtat un plămân. În urmă cu câteva luni, sportivul de origine română a învins tumora, dar este în permanență sub observație.

„Pentru mine nu a fost o perioadă ușoară, pentru că boala pe care o aveam te face să te închizi în sufletul tău și implică daune psihologice considerabile - continuă Bianca -. Din fericire, în timpul luptei mele împotriva cancerului, l-am găsit pe maestrul Ruben Stabile (de la echipa Cicero Costha - nota editorului ), care m-a ajutat foarte mult să înving boali. Datorită ajutorului și antrenamentului său, acum pot evita mersul cu acel recipient oribil de oxigen. "

Bianca Roșca, următoarea țintă? "Vreau să-l fac pe profesorul meu și mai mândru și sunt fericit că am depășit totul, nu trebuie să renunțăm niciodată."

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
1020

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
692

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
859

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...