O tânără din Botoșani a învins cancerul și a devenit vicecampioană europeană la ju-jitsu brazilian!

O tânără din Botoșani a învins cancerul și a devenit vicecampioană europeană la ju-jitsu brazilian!

O botoșăneancă a devenit vicecampioană europeană la ju - jitsu brazilian, la Lisabona, la categoria 58 kg. Presa din peninsulă a dedicat o întreagă pagina sportivei născute la Botoșani, care locuiește în Sicilia, și care astăzi luptă sub steagul Italiei.

“Bianca Roșca, fata războinică. De la lupta împotriva cancerului până a devenit vicecampioană europeană la jiu jitsu brazilian la Lisabona la categoria - 58 kg. O etapă incredibilă pentru sportivul sicilian, dar de origine română, a cărui dorință de a lupta i-a dat și o mână de ajutor în viață”, scrie Giornale de Siciliana.

Bianca are aceeași poveste ca milioanele de emigranți fugăriți de prostia, nemernicia și insolența politicienilor și a statului român.

Bianca Roșca s-a născut la Botoșani, România, în 1997. După o copilărie dificilă s-a mutat cu mama și cu fratele ei în Palermo.

„Am locuit într-o țară săracă, mama a primit un salariu de puțin peste 200 de euro - spune vicecampioana. Apoi părinții mei s-au separat și mama a decis să plece cu noi ", notează Giornale de Siciliana.

În Sicilia a fost pe punctul de a porni într-o carieră de model, atât de mult încât a câștigat și titlul de „Miss Queen of Italy”. Dar în 2014 Bianca a fost diagnosticată cu cancer pulmonar și visul ei a dispărut.

A plecat imediat la Milano cu mama ei pentru o vizită, dar a fost un moment dramatic, după cum spune ea însăși: „Medicul mi-a spus că dacă nu aș fi operată mai repede, aș mai fi avut doar două săptămâni să trăiesc. Așa că au intervenit de urgență. În sala de operație erau douăzeci de medici ".

Pentru a o salva, a trebuit să fie îndepărtat un plămân. În urmă cu câteva luni, sportivul de origine română a învins tumora, dar este în permanență sub observație.

„Pentru mine nu a fost o perioadă ușoară, pentru că boala pe care o aveam te face să te închizi în sufletul tău și implică daune psihologice considerabile - continuă Bianca -. Din fericire, în timpul luptei mele împotriva cancerului, l-am găsit pe maestrul Ruben Stabile (de la echipa Cicero Costha - nota editorului ), care m-a ajutat foarte mult să înving boali. Datorită ajutorului și antrenamentului său, acum pot evita mersul cu acel recipient oribil de oxigen. "

Bianca Roșca, următoarea țintă? "Vreau să-l fac pe profesorul meu și mai mândru și sunt fericit că am depășit totul, nu trebuie să renunțăm niciodată."

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1222

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
334

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
314

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...