Fostul căpitan al FC Botoșani, Răzvan Tincu: "Echipele mai mari au jucători de mare calitate!"

Fostul căpitan al FC Botoșani, Răzvan Tincu: "Echipele mai mari au jucători de mare calitate!"

Răzvan Tincu este unul dintre cei mai emblematici jucători ai Botoșaniului. Purtând și banderolă în unele meciuri, Răzvan a jucat și pentru Poli Iași sau Concordia Chiajna, revenind de fiecare dată acasă. În vara lui 2018, Răzvan a plecat în Cipru, iar apoi a revenit în România, jucând pentru Sepsi.

Astăzi vă prezentăm un interviu cu fostul căpitan al FC Botoșani.

Rep: Unde ai fost prins de această pandemie?

Răzvan: În momentul în care s a întrerupt campionatul am fost anunțați că vom avea câteva zile libere și am venit acasă la Satu Mare! Între timp lucrurile au evoluat negativ cu această pandemie și de o luna de zile sunt acasă cu familia!

Rep: Cum reușești să te menții în formă?

Răzvan: În fiecare zi avem un antrenament individual, un program stabilit de către preparatorul nostru fizic, astfel încât să ne păstram tonusul muscular și să ne menținem în formă cât mai bună!

Rep: Îți este dor de fotbal? Când crezi că vei reveni pe terenul de fotbal?

Răzvan: Îmi este foarte dor de fotbal, de tot ce înseamnă procesul de antrenament, de meciurile din campionat, de suporterii noștri care veneau în număr mare la meciuri și care ne încurajau și ne susțineau permanent! Sincer să fiu nu știu când se va relua campionatul, dacă se va mai relua, și mai mult decât atât, nu știu când vom relua antrenamentele cu echipa! Nu pot să spun o dată precisă! Este o situație destul de grea și complicată, dar sper să trecem cu bine și să ne bucurăm din nou de fotbal!

Rep: Cum ai descrie experiență ta din Cipru? Ce diferențe sunt între fotbalul lor și fotbalul nostru?

Răzvan: Experiență mea din Cipru a fost una benefică pentru mine atât din punct de vedere sportiv cât și din punct de vedere personal! Am ajuns la o echipa unde am întâlnit un grup de jucători și un vestiar bun, cu jucători de caracter, o atmosfera bună și plăcută iar în momentele grele am reușit să ne încurajam, să dăm dovadă de responsabilitate, să ne unim și împreună am reușit! Într-un cuvânt: am reușit să formăm o familie chiar dacă eram mulți jucători străini! Referitor la campionatul de acolo diferența nu era mare față de ce e la noi, poate uneori conta mai mult duelul fizic, contactele fizice de unu contra unu. Echipele mai mari aveau jucători de mare calitate, iar echipele mai mici trebuiau să compenseze prin atitudine și dăruire. Am rămas plăcut surprins cu ce am găsit acolo,că și condiții de antrenament, partea financiară, nu am avut probleme cu salariile și am fost plătiți mereu la timp, viață din Cipru este într-adevăr foarte frumoasă.

Rep: Ce vei face după ce te vei retrage? Te gândești la o carieră de antrenorat?

Răzvan: Deocamdată am ceva idei cu ce aș vrea să fac după ce îmi voi încheia carieră dar momentan mă simt foarte bine și fizic și psihic, sunt într-o formă sportivă bună și aș mai vrea să joc cel puțin 3 ani! Tot ce îmi doresc este să fiu sănătos!

Rep: Ce mesaj ai pentru fanii tăi? Cum se pot proteja în această perioada?

Răzvan: Mesajul meu pentru fani este să aibă grijă de ei, de sănătatea lor și a familiilor lor stand în casă. Știu că este greu, dar numai așa vom reuși să învingem acest “inamic invizibil” și să ne bucurăm împreună de viață și nu în ultimul rând de ceea ce ne place cel mai mult: de FOTBAL!

În final vreau să îți urez și ție multă sănătate și succes în carieră!

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Surpriză: Candidatul ALDE la Primăria municipiului Botoșani s-a retras din cursă

astăzi, 15:21
103

Candidatul filialei ALDE pentru Primăria municipiului Botoșani, Lucian Borfotină, a anunțat miercuri, printr-o postare pe Facebook, că nu mai intenționează să obțină funcția, în favoa...

Flutur, avertisment către Nova Apaserv: „Primăria nu va mai plăti apa de ploaie până nu îi văd că iau măsuri”

astăzi, 13:48
154

Ploile abundente din ultima perioadă au stârnit un val de reacții negative în rândul botoșănenilor, sătui ca an de an, străzile inundate să le provoace neplăceri și pagube f...

COVID. 641 de cazuri noi de infectare, dintre care trei în Botoșani, în ultimele 24 de ore

astăzi, 13:41
223

Alte trei persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, bilanțul total ajungând miercuri la 1084 de botoșăneni infectați, ...