FC Botoșani, reacție după moartea marelui Maradona

FC Botoșani, reacție după moartea marelui Maradona

Lumea fotbalului a fost puternic zguduită de dispariția unuia dintre cei mai mari fotbaliști din istorie: Diego Armando Maradona. La 60 de ani, legenda argentiniană a murit în urma unui stop cardiac. Acesta avea în spate una dintre cele mai frumoase cariere fotbalistice, dar și o viață plină de controverse.

FC Botoșani a reacționat după dispariția fulgerătoare a mijlocașului ce a trecut pe la echipe precum FC Barcelona sau Napoli.

"Fotbal Club Botoșani regretă trecerea în neființă al marelui Diego Armando Maradona și transmite gândurile și condoleanțele noastre sincere familiei, prietenilor și celor care l-au cunoscut!" a fost mesajul clubului.

Reacțiile din lumea fotbalului au curs după anunțul morții. Pele, fotbalistul alaturi de care Maradona a purtat mult timp titlul de cel mai bun jucător din istorie, a avut o reacție grea: ''Cu siguranţă într-o zi vom lovi o minge împreună, sus în cer'', a spus Pele, într-o scurtă declaraţie pentru Reuters. Vorbele lui Pele au devenit rapid virale în fotbal.

Purtând pseudonimul marelui jucător, Gheorghe Hagi, zis și Maradona din Carpați, a avut și el o reacție imediat după primirea veștii.

”O zi tristă a sportului mondial, a fotbalului. Există și o astfel de zi, pe care nu o așteptam acum. Era încă tânăr, era bine să mai trăiască.

Ce a însemnat pentru mine? A fost unic! Nu vreau să spun Dumnezeu. Unic prin ce a făcut pe teren, mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, să te bucuri pe teren, să te bucuri de minge, să o cauți, s-o vrei, să faci ce vrei cu ea, să te bucuri de fotbal.

Știți ce ne-a dat el, nouă? Asta ne-a dat Diego, nouă, plăcerea de a juca fotbal!”, a spus Hagi, pentru Digi Sport.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
112

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
130

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
18

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...