FC Botoșani, reacție după moartea marelui Maradona

FC Botoșani, reacție după moartea marelui Maradona

Lumea fotbalului a fost puternic zguduită de dispariția unuia dintre cei mai mari fotbaliști din istorie: Diego Armando Maradona. La 60 de ani, legenda argentiniană a murit în urma unui stop cardiac. Acesta avea în spate una dintre cele mai frumoase cariere fotbalistice, dar și o viață plină de controverse.

FC Botoșani a reacționat după dispariția fulgerătoare a mijlocașului ce a trecut pe la echipe precum FC Barcelona sau Napoli.

"Fotbal Club Botoșani regretă trecerea în neființă al marelui Diego Armando Maradona și transmite gândurile și condoleanțele noastre sincere familiei, prietenilor și celor care l-au cunoscut!" a fost mesajul clubului.

Reacțiile din lumea fotbalului au curs după anunțul morții. Pele, fotbalistul alaturi de care Maradona a purtat mult timp titlul de cel mai bun jucător din istorie, a avut o reacție grea: ''Cu siguranţă într-o zi vom lovi o minge împreună, sus în cer'', a spus Pele, într-o scurtă declaraţie pentru Reuters. Vorbele lui Pele au devenit rapid virale în fotbal.

Purtând pseudonimul marelui jucător, Gheorghe Hagi, zis și Maradona din Carpați, a avut și el o reacție imediat după primirea veștii.

”O zi tristă a sportului mondial, a fotbalului. Există și o astfel de zi, pe care nu o așteptam acum. Era încă tânăr, era bine să mai trăiască.

Ce a însemnat pentru mine? A fost unic! Nu vreau să spun Dumnezeu. Unic prin ce a făcut pe teren, mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, să te bucuri pe teren, să te bucuri de minge, să o cauți, s-o vrei, să faci ce vrei cu ea, să te bucuri de fotbal.

Știți ce ne-a dat el, nouă? Asta ne-a dat Diego, nouă, plăcerea de a juca fotbal!”, a spus Hagi, pentru Digi Sport.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Categoric: FC Botoșani - Dinamo 4-0!

Duminică, 24 Ianuarie 2021
227

FC Botoșani a făcut o demonstrație de forță în duelul cu Dinamo, din a treia etapă a returului Ligii Întâi. După un meci dominat cap-coadă, FC Botoșani a câștigat cu ...

Masca de protecție trebuie purtată în continuare și de către persoanele care s-au vaccinat

Duminică, 24 Ianuarie 2021
214

Masca de protecție trebuie purtată și după vaccinare. Este o precizare foarte importantă făcută, astăzi, de oficialii Ministerului Sănătății pe pagina de Facebook a ins...

Vechimea în muncă s-a scumpit!

Duminică, 24 Ianuarie 2021
862

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că, odată cu majorarea salariului minim brut la 2.300 de lei, a crescut și suma pentru cumpărarea retroactivă a vechimii.Astfel, contribu...