FC Botoşani - Ceahlăul P. Neamţ 1-0 (0-0): I-am eliminat şi din cupă

FC Botoşani - Ceahlăul P. Neamţ 1-0 (0-0): I-am eliminat şi din cupă

 FC BotoÅŸani a reuÅŸit să învingă de două ori în cinci zile pe Ceahlăul Piatra NeamÅ£, una din principalele favorite la promovarea în prima ligă. După victoria de sâmbătă din campionat, FC BotoÅŸani a învins  

FC Botoşani s-a întâlnit de două ori în cinci zile cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi tot de atâtea ori a reuşit să învingă formaţia patronată de Gheorghe Ştefan. Deşi înainte de cele două întâlniri, nemţenii se considerau dinainte învingători, până la urmă `gaşca nebună` a lui Leo Grozavu le-a dat o lecţie celor de la Ceahlăul şi în special oficialilor şi antrenorilor.

 

 

Repriză modestă

 

 

Nici bine nu a început prima repriză că Ceahlăul îşi arăta intenţiile ofensive. În secunda 44, atacantul nemţean Vinicius Fabbron a şutat de la circa 20 de metri, dar goalkeeperul botoşănean Alin Bordeanu reuşeşte să respingă. Treptat, botoşănenii ies la joc şi în minutul 12 Keita şutează din afara careului dar veteranul din poarta Ceahlăului, Lucian Covrig, reuşeşte să reţină. Jocul este unul modest, cele două echipe fiind extrem de precaute. După şuturile lui Ştefoi (20) şi Floricel (25), FC Botoşani are o mare ocazie de a marca. Kone face o preluare la marginea careului nemţean, îi pasează lui Keita care şutează, mingea întâlneşte stâlpul din stânga porţii lui Covrig şi ajunge la Simao care din şapte-opt metri reia pe lângă poartă. Nemţenii prind curaj şi încep să controleze mijlocul terenului, dar acest lucru nu îi ajută prea mult, nereuşind să se apropie periculos de poarta lui Bordeanu. Pe fondul dominării nemţene, FC Botoşani are două bune oportunităţi de a marca prin Keita, dar scorul rămâne 0-0.      

 

 

Peste Ceahlăul

 

 

Repriza secundă începe cu o ocazie a oaspeţilor prin acelaşi Vinicius Fabbron care a profitat de o indecizie a fundaşilor botoşăneni, dar Alin Bordeanu iese pe 16 metri şi respinge. În minutul 49, juniorul Marius Ştefoi îşi încearcă şutul de la 30 de metri dar Daniel Savu, intrat în poarta nemţenilor în locul lui Lucian Covrig reţine mingea. Dominarea botoşănenilor devinde din ce în ce mai mare şi în minutul 60 Adrian Boroştean şutează plasat din interiorul careului dar mingea trece de puţin pe lângă poartă. FC Botoşani îşi îghesuie adversarul în propriul careu şi rând pe rând Ştefoi, Simao şi Kone, trec pe lângă deschiderea scorului. În minutul 69 Simao scapă singur cu Daniel Savu dar şutează în goalkeeperul nemţean. Oaspeţii, încearcă să iasă la joc dar nu reuşesc decât să trimită un şut prin Macovei, prins fără mari probleme de Alin Bordeanu. În minutul 85, FC Botoşani avea să marcheze golul calificării prin Bogdan Ghiceanu cel care intrase pe teren îăn urmă cu doar două minute. Boroştean a pasat pe culoar către Acsinte, acesta a pătruns în careu şi a centrat perfoct pentru Ghiceanu care din şase metri la executat pe Daniel Savu. Era 1-0 pe FC Botoşani cu cinci minute înainte de final. Deşi erau conduşi oaspeţii nu au mai avut puterea să revină, elevii lui Leo Grozavu, reuşind să ţină mingea departe de poarta apărată de Alin Bordeanu. (S.B.)

 

 FC Botoşani - Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0 (0-0)

 

 A marcat: B. Ghiceanu (85)

 

 Stadion: Municipal

 

 Spectatori: 7.000

 

 FC Botoşani: Bordeanu - Aldea, Papp (cpt), Tincu, Acsinte - Simao (83 Ghiceanu), Ştefoi, Vaşvari (70 Nicodim), Renţea (56 Boroştean) - Kone, Keita. Antr. Leo Grozavu.

 

 Ceahlăul: Covrig (46 D. Savu) - Viţelaru, Floricel, Forminte, Barna - Achim, Sofroni (78 Å¢epeş), Tudosă, Bădescu - F. Vinicius (76 Macovei), Gafiţa. Antr. Florin Marin.

 

 Arbitri: Alexandru Tudor (Bucureşti) *** - Cristian Nica (Ploieşti) ***, Aurel Oniţa (Constanţa) *** - Emil Voicu (Bacău)

 

 Observator: Paul Costaş (Iaşi)      

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
56

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
67

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
50

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...