Cu un picior în cupele europene! FC Botoșani a primit licența UEFA și este foarte aproape de o nouă vară europeană!

Cu un picior în cupele europene! FC Botoșani a primit licența UEFA și este foarte aproape de o nouă vară europeană!

FC Botoșani visează la o nouă vară europeană. Echipa a primit licența UEFA și va putea evolua în preliminariile Europa League, în sezonul următor.

8 echipe au solicitat licența UEFA, însă Astra nu a primit acordul pentru a juca în Europa. Formațiile ce au primit licența sunt FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova, FC Botoșani, Poli Iași, Sepsi OSK și Dinamo.

FC Botoșani este în pole position pentru calificarea în preliminarii.

Având în vedere că Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș nu au drept de joc în cupele europene, FC Botoșani are doua șanse uriașe de a se califica în preliminariile Europa League.

Primul scenariu ce îi trimite pe elevii lui Marius Croitoru în Europa este echivalent cu obiectivul declarat al echipei: locul 3. Pentru asta însă, FC Botoșani trebuie să o surclaseze în clasament pe CSU Craiova, formație cotată cu șanse la câștigarea campionatului.

Al doilea caz ce îi asigură Botoșaniului cel puțin o dublă europeană este legat de Cupa României. Daca FCSB va câștiga competiția, FC Botoșani va fi calificată automat în preliminarii, indiferent de locul ocupat la finalul campionatului.

Pe de altă parte, vineri începe campionatul, iar FC Botoșani se pregătește intens pentru meciul cu CSU Craiova, meci ce va redeschide sezonul în Liga Întâi. În sezonul regulat, Craiova i-a luat 4 puncte lui Marius Croitoru.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
502

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
69

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...