Cu un picior în cupele europene! FC Botoșani a primit licența UEFA și este foarte aproape de o nouă vară europeană!

Cu un picior în cupele europene! FC Botoșani a primit licența UEFA și este foarte aproape de o nouă vară europeană!

FC Botoșani visează la o nouă vară europeană. Echipa a primit licența UEFA și va putea evolua în preliminariile Europa League, în sezonul următor.

8 echipe au solicitat licența UEFA, însă Astra nu a primit acordul pentru a juca în Europa. Formațiile ce au primit licența sunt FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova, FC Botoșani, Poli Iași, Sepsi OSK și Dinamo.

FC Botoșani este în pole position pentru calificarea în preliminarii.

Având în vedere că Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș nu au drept de joc în cupele europene, FC Botoșani are doua șanse uriașe de a se califica în preliminariile Europa League.

Primul scenariu ce îi trimite pe elevii lui Marius Croitoru în Europa este echivalent cu obiectivul declarat al echipei: locul 3. Pentru asta însă, FC Botoșani trebuie să o surclaseze în clasament pe CSU Craiova, formație cotată cu șanse la câștigarea campionatului.

Al doilea caz ce îi asigură Botoșaniului cel puțin o dublă europeană este legat de Cupa României. Daca FCSB va câștiga competiția, FC Botoșani va fi calificată automat în preliminarii, indiferent de locul ocupat la finalul campionatului.

Pe de altă parte, vineri începe campionatul, iar FC Botoșani se pregătește intens pentru meciul cu CSU Craiova, meci ce va redeschide sezonul în Liga Întâi. În sezonul regulat, Craiova i-a luat 4 puncte lui Marius Croitoru.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arafat, sinceritate extremă pentru protestatarii care nu cred în coronavirus: Îi aşteptăm la spital. O parte din ei nu or să scape

Duminică, 12 Iulie 2020
809

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus duminică seară într-o emisiune televizată că îi aşteaptă la spital pe cei care nu cred în coronavirus ...

Suntem izolați: Ungaria se alătură țărilor care restricționează accesul românilor spre Europa

Duminică, 12 Iulie 2020
1167

Românii care nu cred că noul coronavirus există, nu poartă măști de protecție și nici nu acceptă să respecte măsurile de prevenire a extinderii noului virus - ceea ce a dus, după cum ...

180 de lei pe lună pentru mâncare pentru pensionarii cu venituri mici

Duminică, 12 Iulie 2020
291

Pensionarii cu venituri mici, care au peste 75 de ani, vor primi tichete în valoare de 180 lei lunar pentru mâncare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență adoptat rec...