Campionul european Alin Alexuc - Ciurariu: Baza sportivă multifuncţională din Răchiți îmi va purta numele

Campionul european Alin Alexuc - Ciurariu: Baza sportivă multifuncţională din Răchiți îmi va purta numele

“Sunt bucuros să vă anunţ că au început lucrările la baza sportivă multifuncţională din Răchiți, Botoșani. Aceasta îmi va purta numele şi voi primi titlul de cetăţean de onoare al comunei Rachiţi. Sunt onorat pentru titlu şi fericit că se investeşte în sport. Mulţumesc domnului primar Florin Bulgaru şi felicitări pentru implicarea în sport”.

Declarația îi aparține sportivului român, Alin Alexuc – Ciurariu, unul din marii campioni ai României care a făcut anunțul pe pagina sa de socializare.

Investiția este în valoare de aproape 180.000 de euro, se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, din fonduri europene, și ar urma să fie finalizată în luna iunie a anului 2021.

Alin Alexuc – Ciurariu a devent camion european după ce a cucerit medalia de aur la lupte greco-romane, categoria 130 kilograme, la Campionatele Europene de lupte de la Roma. „Uriașul” român l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1).

Alin Alexuc – Ciurariu s-a apucat de lupte la vârsta de zece ani pentru că acest sport era popular în cartierul său, iar la CS Botoșani s-a pregatit la sub îndrumarea antrenorului Ioan Asaftei.

După cinci ani a devenit vicecampion național la cadeți, apoi campion național în anul următor. În 2007 a câștigat Cupa României la juniori și a devenit vicecampion european la cadeți. În anul următor s-a alaturat lotului național de seniori, devenind în 2009 campion național în această categorie.

În 2010 a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de juniori de la Budapesta în cadrul categoriei 96 kg, după ce a fost învins în finală de rusul Islam Magomedov. Pentru acest rezultat a fost desemnat cel mai bun luptător român al anului de forul național de specialitate.

În 2011 și-a schimbat categoria de greutate, urcând la 120 kg, dar a fost eliminat în sferturile de finală la turneele preolimpice de la Sofia și de la Taiyuan. A coborât din nou la categoria de 96 kg, în care a câștigat turneul preolimpic de la Helsiniki. A fost singurul luptător român de greco-roman la Jocurile Olimpice din 2012, unde a pierdut chiar din fază de călificari cu bulgarul Elis Guri.

În 2015 s-a clasat pe locul 5 la categoria de 98 kg din cadrul Campionatului Mondial găzduit de orașul Las Vegas. Astfel a fost primul luptător român care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016. La Rio de Janeiro a ajuns în sferturile de finală, unde a fost învins de armeanul Artur Aleksanian, scorul fiind 0–8. Totuși, acesta s-a calificat ulterior în finală, ceea ce i-a dat lui Alexuc acces la recalificări. A trecut de italianul Daigoro Timoncini, dar a pierdut în meciul pentru bronz cu turcul Cenk İldem, care îl învinsese deja pe el în același stadiu al competiției și anul precedent la Las Vegas.

În anul 2020 Alin Alexuc – Ciurariu a devent camion european după ce a cucerit medalia de aur la lupte greco-romane, categoria 130 kilograme, la Campionatele Europene de lupte de la Roma.

“Tot mai mulți tineri au nevoie de astfel de obiective, iar comuna continuă că crească și să se dezvolte. Alin Alexuc – Ciurariu este un mare campion care merita acest lucru”, ne-a spus și primarul comun Răchiți, Florin Bulgaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
263

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
445

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...