Al-Mawas a venit la FC Botoșani pentru a fi în formă maximă la Cupa Mondială

Al-Mawas a venit la FC Botoșani pentru a fi în formă maximă la Cupa Mondială

FC Botoșani poate da o lovitură. Echipa poate avea un jucător pe teren la Campionatul Mondial din 2022, premieră pentru club din zona Moldovei și din România. De altfel, la ultimul turneu final al Cupei Mondiale, doar Dinamo a fost reprezentată de un jucător.

Naționala Siriei este calificată la Cupa Mondială, iar liderul din teren, Al-Mawas, este noul jucător al FC Botoșani. A venit în la noi pentru a demonstra că poate reuși și în Europa, refuzând salarii colosale din zona Arabiei.

8.000 de euro pe lună câștigă aici Sirianul, o sumă care nu se compară cu salariile imense pe care le câștiga în Golf. Mohamoud a ales însă fotbalul și nu banii.

Florin Vulturar, impresarul care a intermediat transferul, a povestit pentru Gazeta Sporturilor cum a ajuns Al-Mawas la Botoșani.

- Domnule Vulturar, cum a ajuns Mahmoud la FC Botoșani?

- Domnul Iftime m-a rugat să-i aduc un jucător de acest profil, un mijlocaș ofensiv, în urmă cu câteva săptămâni. Chiar cu o zi în urmă îmi propusese un partener al meu să-l aducem pe Mahmoud. Îmi spunea că fotbalistul își dorea foarte mult să joace în Europa. Naționala Siriei e aproape calificată la Campionatul Mondial și el vrea să fie în cea mai bună formă la turneul final. Să fiu sincer, nu mă gândeam că-l aducem în România, la Botoșani!

- Ați văzut că au tot intrat sirieni să-l caute pe site, pe Facebook?

- Cred că e o lovitură de imagine pentru club și pentru media din România! E un fotbalist extrem de iubit în Siria și o să ridice audiența. Sigur! El nici măcar nu a ajuns la Botoșani și a picat site-ul! Cred că e singurul jucător sirian din Europa, sper să nu greșesc.

- Dar de ce vine în România?

- Are o dorință fantastică de a demonstra că poate să se descurce și în Europa. În urmă cu trei săptămâni, a primit din Arabia o ofertă fantastică, ceva ce nu poate să fie comparat cu nivelul de la FC Botoșani! Nu l-a interesat, vrea să joace fotbal și speră să demonstreze și aici că e foarte bun.

- Ce fel de jucător este?

- E un mijlocaș ofensiv, număr 10, poate să joace și în bandă, are o viteză bună. Mă aștept să se adapteze ușor la Botoșani, fiindcă sirienii sunt, ca popor, foarte luptători. Ei au trecut prin multe greutăți, nu cred să fie o problemă acomodarea lui în campionatul românesc.

Vedeta naționalei Siriei, Mahmoud Al-Mawas, este așteptat să întregească sâmbătă lotul FC Botoșani.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradițiile românilor: 25 ianuarie, Sfântul Ierarh Grigorie Teologul

astăzi, 08:14
318

Conform calendarului creștin – ortodox, Sfântul Grigorie (329-390) este sărbătorit în fiecare an pe data de 25 ianuarie.Sfântul Grigorie s-a născut la Nazianz, un oras ...

A început vaccinarea anti-Covid a angajaților Kaufland

astăzi, 08:01
438

Reprezentanții  lanțului de magazine Kaufland au anunțat că a început vaccinarea celor circa 15.000 de angajați.„Începând de astăzi (nr. marți, 19 ianuarie), ec...

Categoric: FC Botoșani - Dinamo 4-0!

Duminică, 24 Ianuarie 2021
665

FC Botoșani a făcut o demonstrație de forță în duelul cu Dinamo, din a treia etapă a returului Ligii Întâi. După un meci dominat cap-coadă, FC Botoșani a câștigat cu ...