150 de jucători străini activează în prima ligă, dar francezii sunt fotbaliştii care fac diferenţa

150 de jucători străini activează în prima ligă, dar francezii sunt fotbaliştii care fac diferenţa

În sezonul 2018/2019 din Liga 1 evoluează 150 de jucători străini. Din Congo şi Guineea-Bissau, până în Italia, Capul Verde sau Comoros. Dintre toate naţiunile care dau fotbalişti străini echipelor din Liga 1, Franţa face cu adevărat diferenţa.

Francezii au 15 jucători străini în prima noastră ligă. Patru dintre ei au sosit în această iarnă: Dussaut a semnat cu Dinamo, Abdelhakim Omrani cu Dunărea, Jules Iloki a ajuns la Chiajna, iar Willy Semedo s-a transferat la Poli Iaşi.

Până să vină ei, în Liga 1 evoluau 11 jucători de naţionalitate franceză. Nu mai puţin de 9 dintre ei au marcat în prima parte a campionatului.

Golgheter detaşat este evident, Harlem Gnohere de la FCSB, care e totodată şi cel mai bine cotat stranier din fotbalul românesc (2.5 milioane de euro).

Gnohere a marcat 11 goluri în prima parte a sezonului. Pe lângă el, francezii au mai punctat de alte 18 ori! Omrani de la CFR Cluj, Ongenda de la FC Botoşani, Nouvier de la Sepsi şi Laidouni de la FC Voluntari au marcat câte 3 goluri.

Julien Begue (Astra) şi Lyes Houri (Viitorul) au punctat de câte două ori, în timp ce Belhameur (Voluntari) şi Hamidou Keyta (Dunărea Călăraşi) au marcat o dată. 

telekomsport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Vineri, 19 Aprilie 2019
1087

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind...

Lucrări de cadastru în Mihai Eminescu și Vlădeni, derulate prin POR

Vineri, 19 Aprilie 2019
237

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul in...

Liviu Dragnea: "Vom da o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină - și chiar și românească - care..."

Vineri, 19 Aprilie 2019
1289

Liviu Dragnea a spus vineri, la Botoșani, că Parlamentul va adopta o lege prin care va fi pedepsită "orice firmă nemernică străină", "și chiar și românească",&...