150 de jucători străini activează în prima ligă, dar francezii sunt fotbaliştii care fac diferenţa

150 de jucători străini activează în prima ligă, dar francezii sunt fotbaliştii care fac diferenţa

În sezonul 2018/2019 din Liga 1 evoluează 150 de jucători străini. Din Congo şi Guineea-Bissau, până în Italia, Capul Verde sau Comoros. Dintre toate naţiunile care dau fotbalişti străini echipelor din Liga 1, Franţa face cu adevărat diferenţa.

Francezii au 15 jucători străini în prima noastră ligă. Patru dintre ei au sosit în această iarnă: Dussaut a semnat cu Dinamo, Abdelhakim Omrani cu Dunărea, Jules Iloki a ajuns la Chiajna, iar Willy Semedo s-a transferat la Poli Iaşi.

Până să vină ei, în Liga 1 evoluau 11 jucători de naţionalitate franceză. Nu mai puţin de 9 dintre ei au marcat în prima parte a campionatului.

Golgheter detaşat este evident, Harlem Gnohere de la FCSB, care e totodată şi cel mai bine cotat stranier din fotbalul românesc (2.5 milioane de euro).

Gnohere a marcat 11 goluri în prima parte a sezonului. Pe lângă el, francezii au mai punctat de alte 18 ori! Omrani de la CFR Cluj, Ongenda de la FC Botoşani, Nouvier de la Sepsi şi Laidouni de la FC Voluntari au marcat câte 3 goluri.

Julien Begue (Astra) şi Lyes Houri (Viitorul) au punctat de câte două ori, în timp ce Belhameur (Voluntari) şi Hamidou Keyta (Dunărea Călăraşi) au marcat o dată. 

telekomsport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încep ședințele publice pentru posturile rămase libere în învățământ

astăzi, 12:28
45

La Botoșani vor fi organizate mai multe ședințe pentru repartizarea posturilor rămase libere în învățământ.Începând de astăzi, ISJ Botoșani a început o...

Fondatorul Zilelor Nordului: „În ăștia șapte ani s-au adunat povești cât pentru o sută”

astăzi, 11:04
90

Omul care a pus bazele, alături de fratele său, celui mai mare festival din nordul României, în cel mai nordic oraș al acesteia, a vorbit despre începuturile evenimentului care un...

Mai puțin de jumătate din botoșănenii plecați în Europa vor să se mai întoarcă acasă!

astăzi, 09:25
353

În timp ce campaniile anumitor partide politice induc ideea că viața în alte state ale Europei, loc în care pleacă românii, nu este chiar “roz”, și chiar se dis...