Un stagiar de 17 ani al NASA a descoperit o planetă de 6,9 ori mai mare decât Pământul

Un stagiar de 17 ani al NASA a descoperit o planetă de 6,9 ori mai mare decât Pământul

Un stagiar de doar 17 ani înscris în programul de internship NASA de găsire a planetelor în afara Sistemului Solar a descoperit o planetă de 6,9 ori mai mare decât Pământul în a treia zi a stagiului, scrie The Guardian.

Planeta se află la 1.300 de ani-lumina distanță de Pământ, în constelația Pictor. Wolf Cukier, de 17 ani, a descoperit-o în timp ce observa Transiting Exoplanet Survey Satellite (Tess).

Cukier fusese însărcinat să studieze modul în care două stele ce se intersectează creează o eclipsa și s-a axat pe sistemul TOI 1338 atunci când a observat ceva în orbită celor două stele.

Șefii săi au verificat observația lui Cukier timp de câteva săptămâni și au concluzionat că adolescentul a descoperit o planetă de 6.9 ori mai mare decât Pământul. E cea de-a 13-a planetă de acest fel descoperită până acum.

“În a treia zi a stagiului, am văzut un semnal dintr-un sistem numit TOI 1338. Inițial am crezut că e o eclipsa stelară, însă nu se potrivea sincronizarea. Se pare că era o planetă,” a declarat Cukier în comunicatul de presă NASA, citat de DigiWorld.

“Planeta blocase lumina de la cele două stele, ceea ce a dus la o scădere mică a cantității de lumina ce a ajuns la telescop,” a continuat Cukier pentru CBS. “Atunci am observat-o prima dată”, a punctat acesta, conform sursei citate.

Cukier, care e fan Star Wars, a comparat descoperirea cu acel univers fictiv. “Am descoperit o planetă. Orbitează în jurul a două stele,” a declarat el pentru News 12, scrie CNBC. “Așa că dacă te gândești la planetă lui Luke, Tatooine, din Star Wars, e că aia. La fiecare apus vor fi două stele pe cer”.

Planeta a primit denumirea de TOI 1338 b și a fost prezentată în cadrul celei de-a 235-a conferințe a Societății Astronimice din SUA. Alături de alți cercetători, adolescentul de 17 ani a scris un studiu despre descoperirea sa impresionantă, ce a fost depus la un jurnal științific.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
914

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
657

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
803

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...