Procesiune pentru Sfântul Nectarie, la biserica ce îi poartă hramul, din curtea Spitalului de Copii din Botoșani

Procesiune pentru Sfântul Nectarie, la biserica ce îi poartă hramul, din curtea Spitalului de Copii din Botoșani

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii din Botoşani, îşi serbează sâmbătă, 9 noiembrie a.c., hramul, cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe vineri, 8 noiembrie a.c., când, începând cu ora 16:00, în cadrul slujbei Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie, racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică în procesiune şi aşezată, spre închinare, până duminică seara, pe un podium special amenajat.

Sfântul Ierarh Nectarie, cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”.

„Sfântul Nectarie ne-a învățat, prin viața sa, să nu încetăm nici o clipă să cerem, prin rugăciune, ajutorul Bunului Dumnezeu. Vineri seara, de la ora 17:00, va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu litia, iar sâmbătă, în ziua hramului, programul liturgic începe la ora 7 şi cuprinde: Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Sfânta Liturghie. Îi aşteptăm pe credincioşii botosăneni să fie alături de noi în aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască smerenia, răbdarea și dragostea Sfântului Nectarie”, a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Reamintim că biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Botoşani, a fost construită în perioada 2009 – 2010, şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

2019: Creștere cu 200.000 pasageri pentru cele trei aeroporturi din Moldova. Cea mai mare creștere a numărului de pasageri este la aeroportul nostru de la Salcea!

astăzi, 10:49
51

Aeroporturile din Iași, Suceava și Bacău au avut împreună 2,2 milioane de pasageri în ultimul an, în creștere cu 200.000 pasageri față de 2018.Aeroportul din Suceava a c&...

Accident soldat cu o victimă, în Darabani. Șoferul, vinovat de comiterea a patru infracțiuni, a fost arestat

astăzi, 10:40
85

Un accident rutier grav s-a petrecut joi, 23 ianuarie a.c., în orașul Darabani, din județul Botoșani. Șoferul care a produs incidentul, a fost arestat ulterior, acesta comițând nu mai...

Mihai Iftimie, noul președinte al Consiliului Județean al Elevilor de la Botoșani!

astăzi, 10:31
112

Mihai Iftimie este noul președinte al Consiliului Județean al Elevilor. Acesta a ocupat postul de vicepreședinte până acum, iar, după demisia fostului președinte, Alexandru Breșug, acesta...