Garda de Mediu din Botoșani caută cuibul unui pui de ciuf de pădure, rătăcit în Parcul Curcubeului

Garda de Mediu din Botoșani caută cuibul unui pui de ciuf de pădure, rătăcit în Parcul Curcubeului

În cursul zilei de miercuri, comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au fost sesizați despre prezența unui pui de ciuf de pădure în parcul Curcubeului din municipiul Botoșani. Starea de sănătate a puiuțului a fost evaluată de un medic veterinar, care l-a preluat pentru îngrijiri până când puiul de ciuf va putea să se îngrijească singur.

Comisarii relatează că au fost anunțați în jurul orei la ora 16:05, prin serviciul de permanență 112, pasărea aflându-se în Parcul Curcubeului din municipiul Botoșani.

„La rugămintea noastră, la fața locului a venit domnul dr. veterinar Daniel Bejinariu, care a evaluat starea puiuțului. În ciuda faptului că puiuțul nu prezenta leziuni, întrucât este prea mic, și nu am reușit să identificăm în zonă cuibul său, acesta a fost preluat pentru îngrijire, până când va reuși să-și asigure singur existența”, au explicat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Comisarii Mediului fac apel la cetățeni să comunice eventualele informații referitoare la acest pui de ciuf, în speranța că îi va fi găsit cuibul.

„Rugăm cetățenii, care frecventează parcul Curcubeului, să ne comunice dacă au indentificat în zonă o familie de ciuf de pădure, astfel încât, astăzi sau mâine cel târziu (21.05.2020) puiuțul să fie așezat în cuib. În seara aceasta, puiul de ciuf nu va dormi singur, ci alături de Garofița, în cadrul sanctuarului TrioVet”, a transmis Garda de Mediu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Silegeanu lansează o provocare pentru botoșăneni: “Ce îți dorești de la viitorul tău Primar?”

astăzi, 17:15
37

Sunt politician tânăr, însă experiența  în afaceri de peste 15 ani m-a învățat să am o viziune legată de strategie, iar o strategie pe termen me...

Mesaj emoționant transmis absolvenților laurieni de conducerea Colegiului: „Veți pleca fără prea multe fotografii de final de an, dar noi credem că nu plecați fără nimic”

astăzi, 15:41
567

După săptămâni întregi de studiu online, elevii claselor a XII a au încheiat vineri, 29 mai, un nou capitol din viața lor, îndreptându-și pașii, ușor dar sigur, sp...

Încă 11 botoșăneni vindecați de coronavirus. Numărul celor autoizolați crește

astăzi, 15:23
207

Până sâmbătă, 30 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 750 de persoane au fost testate pozitiv cu C...