FOTO&VIDEO: Mii de botoșăneni prezenți la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor, de 1 Decembrie

FOTO&VIDEO: Mii de botoșăneni prezenți la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor, de 1 Decembrie

Circa 2000 de botoșăneni au asistat la manifestările dedicate Zilei Naționale, duminică, în Centrul Vechi al municipiului Botoșani. Un sobor de preoți au oficiat o slujbă, în fața Monumentului Eroilor, apoi a urmat ceremonia de depunere a coroanelor.

Toate structurile din cadrul Ministerului de Interne și Ministerului Apărării au fost prezente, iar reprezentanți ai tuturor instituțiilor au depus coroane de flori la monument.

Printre cele mai solemne momente, s-a numărat discursul istoricului botoșănean Sergiu Balanovici, care a trecut în revistă principalele acțiuni ale românilor, între 1919-1920, pentru ca țara să fie independentă și consolidată.

„În contextul în care forțe potrivnice din exterior se opuneau prin mijloace diplomatice și militare, Marea Unire din 1918 a trebuit să fie apărată cu arma în mână”, a subliniat istoricul.

La fel de limpede a vorbit și șeful Garnizoanei Militare.

„La 1 Decembrie 1918, prin vocea marii adunări naționale de la Alba Iulia, se concretiza voința românilor de a trăi în cadrul unor hotare comune, un stat național care consfințea unitatea de neam, limbă și cultură a poporului nostru. Marea Unire de la 1918 va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românilor”, a precizat colonelul Corneliu Titiliuc, șeful Garnizoanei Militare.

A luat cuvântul și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, prezent la ceremonial.

„Consider că avem motive întemeiate să privim cu speranță și optimism spre viitor și vă îndemn să împărtășiți această încredere că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru români, pentru noi, botoșănenii”, a spus Flutur, în discursul său.

Copiii îmbrăcați în port popular au atras toate privirile admirative, iar botoșănenii au cântat la unison imnul României, uitând de temperaturile scăzute.

Imagini: Ionuț Iosub


 


  

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Tot ce iubesc

astăzi, 21:05
85

Încă o poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției. E scrisă de Landi Turiceanu și credem că trebuie citită. Ca de obicei, vă dorim lectură plăcută. TOT C...

LOTO: numerele extrase duminică, 15 decembrie

astăzi, 20:39
347

Duminică, 15 decembrie 2019, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 12 decembrie, Loteria Română a acordat 1...

VIDEO. Lângă noi: Filmarea de la Suceava care a devenit virală. Mafia permiselor auto. DNA, intervenție de urgență

astăzi, 20:11
983

DNA face verificări după ce în mediul online a apărut o inregistare audio în care un instructor auto cerea o șpagă de 400 de euro.Un instructor auto din județul Suceava  a f...