FOTO&VIDEO: Mii de botoșăneni prezenți la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor, de 1 Decembrie

FOTO&VIDEO: Mii de botoșăneni prezenți la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor, de 1 Decembrie

Circa 2000 de botoșăneni au asistat la manifestările dedicate Zilei Naționale, duminică, în Centrul Vechi al municipiului Botoșani. Un sobor de preoți au oficiat o slujbă, în fața Monumentului Eroilor, apoi a urmat ceremonia de depunere a coroanelor.

Toate structurile din cadrul Ministerului de Interne și Ministerului Apărării au fost prezente, iar reprezentanți ai tuturor instituțiilor au depus coroane de flori la monument.

Printre cele mai solemne momente, s-a numărat discursul istoricului botoșănean Sergiu Balanovici, care a trecut în revistă principalele acțiuni ale românilor, între 1919-1920, pentru ca țara să fie independentă și consolidată.

„În contextul în care forțe potrivnice din exterior se opuneau prin mijloace diplomatice și militare, Marea Unire din 1918 a trebuit să fie apărată cu arma în mână”, a subliniat istoricul.

La fel de limpede a vorbit și șeful Garnizoanei Militare.

„La 1 Decembrie 1918, prin vocea marii adunări naționale de la Alba Iulia, se concretiza voința românilor de a trăi în cadrul unor hotare comune, un stat național care consfințea unitatea de neam, limbă și cultură a poporului nostru. Marea Unire de la 1918 va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românilor”, a precizat colonelul Corneliu Titiliuc, șeful Garnizoanei Militare.

A luat cuvântul și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, prezent la ceremonial.

„Consider că avem motive întemeiate să privim cu speranță și optimism spre viitor și vă îndemn să împărtășiți această încredere că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru români, pentru noi, botoșănenii”, a spus Flutur, în discursul său.

Copiii îmbrăcați în port popular au atras toate privirile admirative, iar botoșănenii au cântat la unison imnul României, uitând de temperaturile scăzute.

Imagini: Ionuț Iosub


 


 























































 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
3

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
13

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
30

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...