Dumitru Comănescu, cel mai bătrân om de pe planetă, a murit

Dumitru Comănescu, cel mai bătrân om de pe planetă, a murit

Dumitru Comănescu, bărbatul care deţinea recordul pentru cel mai bătrân om din lume, a murit la vârsta de 111 ani şi 231 de zile.

Iubitor de matematică dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al doilea război mondial.

A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viața cumpătată, înconjurat de dragostea familiei.

Comănescu s-a născut în 8 noiembrie 1908 la Provița de jos, în Prahova. A urmat Facultatea de Matematică unde l-a avut profesor pe Gheorghe Țițeica, iar la Agronomie l-a avut mentor pe fondatorul Institutului de Cercetătri Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești. Bărbatul a lucrat în agricultură timp de 70 de ani.

Într-un ultim interviu, el mărturisea că mănâncă rar şi că familia i-a conceput o dietă specială, bazată pe grăsimi nesaturate. El a mai spus şi că a dus o viaţă fără excese şi credea că longevitatea sa îi este dată de Dumnezeu.

Pe 28 Mai 2020, românul Dumitru Comănescu, un bucureștean, a fost declarat cel mai în vârstă bărbat de pe mapamond, la 111 ani și 7 luni.

Dumitru Comănescu era al doilea cel mai în vârstă bărbat din lume, dar joi, 28 Mai 2020, după moartea britanicului Bob Weighton, la vârsta de 112 ani, considerat cel mai în vârstă bărbat din lume, românul a trecut pe primul loc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tabletele pentru elevii din mediile defavorizate vor ajunge în școli până pe 10 septembrie

astăzi, 09:15
71

Contractul pentru achiziţia a 250.000 de tablete, care vor ajunge la elevii din medii defavorizate din partea statului, va fi semnat până la sfârşitul lunii august.Anunțul a fost f...

Lângă noi: Patronul unui magazin din Suceava și-a ucis cu ranga un client din cauza datoriilor

astăzi, 08:56
309

Banii i-au luat mințile unui afacerist din Suceava. Patronul unui magazin l-a atacat cu ranga pe un client din cauza unei datorii, informează Realitatea PLUS.Se pare că între victimă și...

Timpul redus de muncă, telemunca şi indemnizaţiile pentru zilieri în situațiile de urgență din România au fost reglementate ieri de Guvern

astăzi, 08:47
129

Guvernul a aprobat ieri, vineri, o ordonanță de urgență prin care sunt reglementate o serie de măsuri de sprijin destinate angajaților și angajatorilor și de stimulare a creșterii ocupării f...