Dumitru Comănescu, cel mai bătrân om de pe planetă, a murit

Dumitru Comănescu, cel mai bătrân om de pe planetă, a murit

Dumitru Comănescu, bărbatul care deţinea recordul pentru cel mai bătrân om din lume, a murit la vârsta de 111 ani şi 231 de zile.

Iubitor de matematică dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al doilea război mondial.

A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viața cumpătată, înconjurat de dragostea familiei.

Comănescu s-a născut în 8 noiembrie 1908 la Provița de jos, în Prahova. A urmat Facultatea de Matematică unde l-a avut profesor pe Gheorghe Țițeica, iar la Agronomie l-a avut mentor pe fondatorul Institutului de Cercetătri Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești. Bărbatul a lucrat în agricultură timp de 70 de ani.

Într-un ultim interviu, el mărturisea că mănâncă rar şi că familia i-a conceput o dietă specială, bazată pe grăsimi nesaturate. El a mai spus şi că a dus o viaţă fără excese şi credea că longevitatea sa îi este dată de Dumnezeu.

Pe 28 Mai 2020, românul Dumitru Comănescu, un bucureștean, a fost declarat cel mai în vârstă bărbat de pe mapamond, la 111 ani și 7 luni.

Dumitru Comănescu era al doilea cel mai în vârstă bărbat din lume, dar joi, 28 Mai 2020, după moartea britanicului Bob Weighton, la vârsta de 112 ani, considerat cel mai în vârstă bărbat din lume, românul a trecut pe primul loc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
54

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
100

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
233

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...