Vor putea lua credit prin Prima Casă şi persoanele cu dizabilități!

Vor putea lua credit prin Prima Casă şi persoanele cu dizabilități!

Programul „O familie, o casă”, care va înlocui „Prima Casă”, va fi accesibil şi persoanelor dizabilităţi, potrivit unor modificări aduse la proiect. Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a aprobat miercuri o serie de amendamente propuse de către deputata independentă Oana Bîzgan.

Conform acestora, persoanele din categoriile vulnerabile vor putea accesa creditele pentru achiziţionarea sau extinderea locuinţei şi vor beneficia de condiţiile necesare astfel încât să fie asigurat principiul egalităţii de şanse.

Totuși, schimbarea principală face referire la extinderea termenului de „venit eligibil”. Până în acest moment, persoanele cu dizabilităţi nu aveau aces la acest program, deoarece indemnizaţiile lor nu erau considerate venituri eligibile.

Amendamentele depuse prevăd luarea în considerare a tuturor formelor de suport primite din partea statului, conform reglementărilor privind asistenţa socială.  Astfel, persoanele din aceste categorii vor avea acces la soluţii de creditare pentru achiziţionarea primei locuinţe, în condiţiile de care se bucură şi ceilalţi români.

Conform datelor din primele şase luni ale acestui an, România are 826.197 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 50% sunt tineri şi adulţi, având de la 18 la 64 ani.

De asemenea, statul va garanta în proporţie de maximum 100% creditele ipotecare obţinute de aceste persoane în cadrul programului.

Pe 18 septembrie, Senatul a adoptat, în calitate de prim for legislativ sesizat, proiectul de lege „O familie, o casă”. Proiectul se află momentan în procedură de urgenţă şi urmează a fi votat în Camera Deputaţilor în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România numără: încă 4 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 34

Sâmbătă, 28 Martie 2020
924

Au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. România a ajuns la un număr de 34 decese, a informat duminică seara Grupul de Comunicare Strate...

FOTO&VIDEO: Imnul României răsună în megafoanele autospecialelor de poliție, în semn de mulțumire

Sâmbătă, 28 Martie 2020
721

Acțiune specială a forțelor de ordine din Botoșani. Simultan cu colegii din restul țării, toți polițiștii și jandarmii aflați în teren au staționat și au emis imnul național d...

Vrei să știi cum arată speranța? O femeie de 102 ani din Italia s-a vindecat de coronavirus. Este poreclită “Nemuritoarea”

Sâmbătă, 28 Martie 2020
480

O femeie de 102 ani din Genoa, Italia, care fusese infectată cu noul coronavirus și a stat 20 de zile în spital, s-a vindecat, deși pare de-a dreptul incredibil. Medicii susțin că acest caz...