Vor putea lua credit prin Prima Casă şi persoanele cu dizabilități!

Vor putea lua credit prin Prima Casă şi persoanele cu dizabilități!

Programul „O familie, o casă”, care va înlocui „Prima Casă”, va fi accesibil şi persoanelor dizabilităţi, potrivit unor modificări aduse la proiect. Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a aprobat miercuri o serie de amendamente propuse de către deputata independentă Oana Bîzgan.

Conform acestora, persoanele din categoriile vulnerabile vor putea accesa creditele pentru achiziţionarea sau extinderea locuinţei şi vor beneficia de condiţiile necesare astfel încât să fie asigurat principiul egalităţii de şanse.

Totuși, schimbarea principală face referire la extinderea termenului de „venit eligibil”. Până în acest moment, persoanele cu dizabilităţi nu aveau aces la acest program, deoarece indemnizaţiile lor nu erau considerate venituri eligibile.

Amendamentele depuse prevăd luarea în considerare a tuturor formelor de suport primite din partea statului, conform reglementărilor privind asistenţa socială.  Astfel, persoanele din aceste categorii vor avea acces la soluţii de creditare pentru achiziţionarea primei locuinţe, în condiţiile de care se bucură şi ceilalţi români.

Conform datelor din primele şase luni ale acestui an, România are 826.197 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 50% sunt tineri şi adulţi, având de la 18 la 64 ani.

De asemenea, statul va garanta în proporţie de maximum 100% creditele ipotecare obţinute de aceste persoane în cadrul programului.

Pe 18 septembrie, Senatul a adoptat, în calitate de prim for legislativ sesizat, proiectul de lege „O familie, o casă”. Proiectul se află momentan în procedură de urgenţă şi urmează a fi votat în Camera Deputaţilor în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
3

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1313

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
348

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...