Vor putea lua credit prin Prima Casă şi persoanele cu dizabilități!

Vor putea lua credit prin Prima Casă şi persoanele cu dizabilități!

Programul „O familie, o casă”, care va înlocui „Prima Casă”, va fi accesibil şi persoanelor dizabilităţi, potrivit unor modificări aduse la proiect. Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a aprobat miercuri o serie de amendamente propuse de către deputata independentă Oana Bîzgan.

Conform acestora, persoanele din categoriile vulnerabile vor putea accesa creditele pentru achiziţionarea sau extinderea locuinţei şi vor beneficia de condiţiile necesare astfel încât să fie asigurat principiul egalităţii de şanse.

Totuși, schimbarea principală face referire la extinderea termenului de „venit eligibil”. Până în acest moment, persoanele cu dizabilităţi nu aveau aces la acest program, deoarece indemnizaţiile lor nu erau considerate venituri eligibile.

Amendamentele depuse prevăd luarea în considerare a tuturor formelor de suport primite din partea statului, conform reglementărilor privind asistenţa socială.  Astfel, persoanele din aceste categorii vor avea acces la soluţii de creditare pentru achiziţionarea primei locuinţe, în condiţiile de care se bucură şi ceilalţi români.

Conform datelor din primele şase luni ale acestui an, România are 826.197 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 50% sunt tineri şi adulţi, având de la 18 la 64 ani.

De asemenea, statul va garanta în proporţie de maximum 100% creditele ipotecare obţinute de aceste persoane în cadrul programului.

Pe 18 septembrie, Senatul a adoptat, în calitate de prim for legislativ sesizat, proiectul de lege „O familie, o casă”. Proiectul se află momentan în procedură de urgenţă şi urmează a fi votat în Camera Deputaţilor în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Surprize în traficul din Botoșani: o mașină fără șofer a intrat în coliziune cu un alt autoturism

astăzi, 18:18

O mașină a ajuns în mijlocul străzii și a provocat un accident, după ce conducătorul auto și, totodată, proprietarul acesteia a uitat să tragă frâna de mână.Incidentul...

Accident în apropiere de OMV. A fost implicat un inspector școlar

astăzi, 18:03
110

Un accident soldat cu rănirea a două persoane a avut loc marți dimineață, pe strada Sucevei din municipiul Botoșani, în zona OMV. Cauza este efectuarea unei manevre fără asigurarea cores...

Două femei din județ au încercat să se sinucidă în aceeași seară. Ambele, prin supradoză de medicamente

astăzi, 17:45
139

Două femei au ajuns, duminică seară, la spital în stare foarte gravă, după ce au încercat să îşi pună capăt zilelor cu medicamente.Ambele cazuri au ajuns la Urgenţe dum...