Uns cu dosar penal, amendat, lăsat fără plăcuțe și certificat, după o cursă cu mașina

Uns cu dosar penal, amendat, lăsat fără plăcuțe și certificat, după o cursă cu mașina

În dimineața zilei de duminică, lucrătorii din cadrul Secției de Poliției Rurală nr.10 Ștefănești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Durnești, judeţul Botoşani, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 25 ani din aceeași localitate, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar asigurarea obligatorie de răspundere civilă a autoturismului nu era valabilă.

„De asemenea, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, arată IPJ Botoșani.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tânărul a fost sancționat contravențional conform prevederilor legislației în vigoare ce reglementează circulația autovehiculelor pe drumurile publice, iar ca măsuri complementare s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
148

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
177

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
254

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...