Un moldovean voia să plece cu o carte de identitate falsă în Franța. Polițiștii români i-au dejucat planul

Un moldovean voia să plece cu o carte de identitate falsă în Franța. Polițiștii români i-au dejucat planul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetăţean moldovean, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Franţa.

Miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, ca pasager într-un autocar ce se deplasa spre Franţa, cetăţeanul din R. Moldova T.A., în vârstă de 52 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au descoperit asupra bărbatului, ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, fără a exista concordanţă între numele persoanei pe care era emisă cartea de identitate şi fotografie. De asemenea, în bagajele personale ale cetăţeanului moldovean au fost descoperite 40 de pachete cu ţigări, de provenienţă R. Moldova, ascunse şi nedeclarate în scopul sustragerii de la controlul vamal.

În cadrul verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul descoperit asupra persoanei este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre respectivul document de identitate şi nu ştie cum a ajuns în bagajul său.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, cantitatea de ţigări descoperită a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoritatea vamală l-a sancţionat pe cetăţeanul moldovean cu 5000 de lei amendă. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
11

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
88

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
963

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....