Un botoșănean le-a dat bătăi de cap polițiștilor, în miez de noapte: alcoolizat și recalcitrant, a încercat degeaba să fugă de oamenii legii

Un botoșănean le-a dat bătăi de cap polițiștilor, în miez de noapte: alcoolizat și recalcitrant, a încercat degeaba să fugă de oamenii legii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat, în trafic, un autoturism Suzuki care avea numerele de înmatriculare ale altui autoturism, iar conducătorul auto a refuzat testarea alcoolscopică şi recoltarea de probe biologice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Dumbrăviţa, au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism marca Suzuki, înmatriculat în România.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, la aproximatv 500 de metri abandonând autoturismul. Oamenii legii au reuşit reţinerea şi identificarea acestuia, în imediata apropiere a mjlocului de transport.

Motivat de faptul că cetățeanul român D.C., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Botoşani, emana halenă alcoolică şi era recalcitrant, a fost condus la sediul sectorului, asupra sa fiind descoperite şi cheile de la autoturismul Suzuki.

Ulterior bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Dorohoi, unde a refuzat testarea alcoolscopică, dar şi deplasarea la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturismul marca Suzuki aparţin unui alt autoturism şi au fost valabile până în decembrie 2016, iar autoturismul marca Suzuki a fost înmatriculat provizoriu, numerele de înmatriculare fiind expirate din septembrie a.c.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO: Ziua Prematurului, marcată de către medicii botoșăneni: „Uneori plângem în drum spre casă, a două zi o luăm de la capăt, cu alte vieţi micuţe”

astăzi, 19:34
735

Duminică, Ziua Mondială a Prematuritaţii a fost marcată și de către medicii botoșăneni, printr-o serie de evenimente. În spațiul Maternitaţii din Botoşani, de ziua lor,  piticilo...

REZULTATE LOTO 17 NOIEMBRIE 2019

astăzi, 19:15
221

Loteria Română a organizat Duminică, 17 noiembrie, ultimele Trageri Speciale Loto ale lunii noiembrie. Cu această ocazie, Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri al cat...

AJOFM organizează o bursă pentru 420 de locuri de muncă la cules mazăre. Se cere CV la angajare

astăzi, 18:19
261

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea unei burse a locurilor de muncă în domeniul sezonier agr...