Tânărul care ar fi agresat sexual o femeie în lift, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Tânărul care ar fi agresat sexual o femeie în lift, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Instanța de judecată a dispus, duminică, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, față de tânărul cercetat pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală, după ce a hărțuit o femeie de 38 de ani în lift, sâmbătă.

„În această perioadă, tânărul de 29 de ani trebuie să respecte obligațiile impuse de măsura controlului judiciar, în caz contrar aceasta se poate inlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Polițiștii îi vor monitoriza activitatea și vor verifica periodic respectarea obligațiilor legale de către acesta”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora să se propună o soluție procedurală.

Amintim că bărbatul ar fi urmărit o femeie de 38 de ani din municipiul Botoșani,  până în liftul din scara blocului, unde aceasta locuia, și ar fi efectuat acte de natura sexuală în fața femeii.

După comiterea faptei, tânărul a părăsit imobilul respectiv, plecând in loc necunsocut.

Au fost alertate toate echipajele de ordine publică și rutieră aflate în teren, iar la nivelul Poliției Municipiului Botoșani s-a constituit echipă operativă, care in urma cercetarilor și investigațiilor efctuate au stabilit identitatea autorului, acesta fiind depistat la domiciliu.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 24 de ore în cursul zilei de duminică.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
126

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
92

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
85

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...