Student din Botoșani țepuit prin SelfPay. A plătit o chirie fictivă în Iași

Student din Botoșani țepuit prin SelfPay. A plătit o chirie fictivă în Iași

Un student din Botoșani a vrut să-și închirieze un apartament la Iași, dar a a fost înșelat. Andrei R., student în anul IV,  la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iași, a vrut să închirieze un apartament lângă Curtea de Apel Iași. S-a bazat pe un anunț postat pe OLX.

Presupusul proprietar l-a convins să plătească chiria pe o lună la automatele SelfPay. A scos chitanțele și le-a trimis pe WhatsApp cu tot cu coduri. Oricine putea să scoată banii în baza codurilor. Nici măcar nu a fost indicată adresa exactă a apartamentului. Studentul s-a trezit prea târziu, iar paguba a ajuns la 2.800 lei

Oferta era de nerefuzat: chirie de 1.400 lei/lună pentru două camere, în zona ultracentrală a orașului, pe strada Sărărie nr.6, chiar lângă sediul Curții de Apel Iași. Potrivit BZI.ro, Andrei R.  a început să converseze cu presupusul proprietar al apartamentului.

„Discuțiile au început pe WhatsApp cu cineva care s-a recomandat Claudia Daniela Barabaș. Mai târziu am aflat că e din Timișoara. Mi-a spus că este un apartament cu două camere fără să indice cu exactitate blocul. Mi-a spus că pot să stau o lună și, dacă lumea e mulțumită, vom extinde perioada. Totul părea în regulă”, a povestit, pentru sursa citată, Andrei R..

Studentul s-a trezit cu o rezervare de apartament pe site-ul Airbnb.  La un moment dat, așa-zisul proprietar i-a transmis studentului că poate să înregistreze o rezervare pe site-ul Airbnb, specializat în închirierea de apartamente.

„Trebuie să le plătiți celor de la Airbnb chiria pe prima lună (nu se plătește garanție). Dacă vă place, vă puteți muta și aveți deja chiria plătită pe prima lună, urmând ca pe viitor, după ce semnăm contractul, să imi trimiteți banii direct mie, folosind Airbnb doar prima lună. Dacă nu vă place, pur și simplu îl refuzați, puneți cheile înapoi în lockbox și o să vă dea banii înapoi în aceeași zi. Doar că trebuie să îi refuzați în maximum 24 ore”, se arată în conversația client-proprietar.

După ce s-au înțeles în privința termenilor, Andrei R. a intrat pe chat direct pe site-ul Airbnb pentru a discuta cu administratorul. Acolo a dat peste o anumită Roxana Iancu.

„Am intrat pe un chat direct unde am vorbit cu o persoană care mi-a indicat cum să fac plățile. Mi-a spus să mă duc la un automat SelfPay și să achit suma de 1.400 lei. Mi-a spus să plătesc și garanția de 1.400 lei. I-am spus că proprietara nu mi-a cerut această sumă. Până la urmă, am plătit și acea garanție. Mi-a cerut să-i trimit poze cu chitanțele care au un cod, pentru a putea fi scoși banii. Am primit un mail de la ei de confirmare. Mai târziu mi-am dat seama că aceste mail-uri sunt false”, a mai transmis păgubitul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, noul primar al municipiului Botoșani

astăzi, 02:34
3170

Cosmin Andrei este noul primar al municipiului Botoșani după o luptă strânsă cu liberalul Cătălin Mugurel Flutur.După numărarea voturilor din secțiile din municipiul Botoșani, Cosm...

Numărătoare de infarct! Duelul Flutur / Andrei tinde să se decidă la un singur vot

astăzi, 00:10
4234

Este incredibil dar duelul dintre liberalul Cătălin Flutur și social democratul Cosmin Andrei la primăria municipiului Botoșani pare să se decidă doar la câteva voturi, dacă nu chia...

Dan Oloeriu și-a spulberat adversarii la Flămânzi

Duminică, 27 Septembrie 2020
983

Dan Oloeriu, primarul în funcție și candidatul PNL la funcția de primar al orașului Flămânzi, a reușit să obțină din nou funcția de primar al orașului în urma scrutinului ...