Sprijin financiar oferit de Ambasada Franţei şi Institutul Francez unui ONG din Botoșani

Sprijin financiar oferit de Ambasada Franţei şi Institutul Francez unui ONG din Botoșani

Pentru a recunoaşte şi a susţine eforturile societăţii civile româneşti care a sprijinit persoanele fragile, aflate în dificultate pe timpul izolării şi pe tot parcursul pandemiei de Covid-19, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez au decis să susţină financiar 14 ONG-uri româneşti foarte implicate în această perioadă, printre care și o asociație din județul Botoșani.

Este vorba despre Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” - în satele Unguroaia, din comuna Cristeşti, şi Măşcăteni, din comuna Albeşti, care va primi un ajutor de 3.000 de euro.

Potrivit reprezentanților Ambasadei Franceze, suma este menită să sprijine continuarea distribuţiei de alimente sau de produse de igienă, accesul la drepturi pentru persoanele private de venituri şi accesul la îngrijire medicală, dar şi să prevină abandonul şcolar.

„Peste tot în lume, pandemia de coronavirus a subliniat inegalităţile şi uneori chiar a adâncit lacunele existente, punându-i în dificultate pe cei mai vulnerabili, aflaţi sub pragul sărăciei. În România, asigurarea necesităţilor de bază a fost dificilă în timpul izolării pentru multe familii care şi-au pierdut venitul zilnic. Persoanele fără adăpost, copiii care trăiesc în sărăcie, persoanele în vârstă izolate, muncitorii zilieri au fost nevoiţi să se bazeze pe solidaritate pentru a supravieţui. Femeile victime ale violenţei, uneori izolate în casă cu atacatorul lor, au întâmpinat, de asemenea, dificultăţi considerabile şi nu le-a fost respectat dreptul la siguranţă”, transmite Ambasada.

Organizația non-guvernamentală (ONG) a stabilit, în timp, o legătură de încredere cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România, oferă servicii sociale tocmai acestor grupuri vulnerabile profund afectate de pandemie: copii şi tineri, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, persoane fără adăpost din oraşele mari, familii din comunităţi marginalizate, mame singure, dependenţi de droguri.

Prin acordarea acestui sprijin financiar unor organizaţii din diferite regiuni ale României, Ambasada Franţei şi Institutul Francez reafirmă importanţa solidarităţii în cadrul cooperării franco-române şi a misiunii majore pe care o are societatea civilă în furnizarea de servicii sociale în zonele cele mai dezavantajate din ţară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
67

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
165

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
313

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...