Să-l ducem acasă pe Dumitru! Românii din Italia, chemați în ajutor de familia botoșăneanului decedat într-un cumplit accident!

Să-l ducem acasă pe Dumitru! Românii din Italia, chemați în ajutor de familia botoșăneanului decedat într-un cumplit accident!

Viața unui botoșănean plecat la muncă în Italia s-a sfârșit tragic miercuri, 19 iunie. Destinul său s-a frânt la vârsta de 30 de ani și nimic nu poate alina în aceste momente durerea, tristețea, deznădejdea familiei sale. Dumitru Botan a murit într-un accident de muncă, în timp ce strângea lemne cu tractorul din pădurea de la Acquaspasa. Pentru repatrierea trupului neînsuflețit familia are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Pe un drum ușor înclinat, tractorul lui Dumitru s-a răsturnat într-o râpă și bărbatul tânăr, vesel, harnic și destoinic de felul său s-a stins acolo, departe de țara sa, de pământul său natal unde a copilărit și crescut și cine știe ce imagini i-au trecut prin fața ochilor înainte de a-și da sufletul.

Poate cea a casei părintești de la Avrămeni, județul Botoșani, unde se juca zglobiu când încă era doar un copil, poate cea a părinților, bătrâni și bolnavi care îl așteptau acasă de Paște și de Crăciun, poate a soției, Anca, o tânără frumoasă, blondă, cu ochii de diamante care îl privea și îmbrățișa cu dragoste ori de câte ori avea ocazia, poate a văzut Dumitru cu ochii minții imaginea celor doi copilași ai săi, unul de doi ani și jumătate și celălalt abia de șase luni. Doi îngeri care vor trebui să crească fără el și care de-a lungul vieții vor avea o întâmplare cruntă de povestit tuturor despre tăticul lor: „Nu mai este, s-a dus când noi eram încă foarte mici…”

O familie frumoasă își construise tânărul român care de 10 ani luase drumul străinătății, o soție și doi copii pentru care muncea de dimineață până în seară la pădure pentru a le oferi tot ceea ce aveau nevoie. Banii se strâng cu greu, cheltuielile sunt multe, iar acum tânăra mamă, rămasă singură, se găsește în mare dificultate. Pentru a-l duce și înmormânta acasă, în România, are nevoie de o sumă considerabilă, iar în contul lor din bancă reușiseră să strângă foarte puțin, aproape nimic. De aceea, în numele său, facem un apel la toți românii din Italia cu suflet, care pot contribui la alinarea suferinței acestei femei, ce trece acum prin cele mai grele momente din viața sa.

Pe o fotografie cu soțul său Dumitru și băiețelul lor mai mare, Anca a scris ceva timp în urmă: „Familia mea este întreaga mea lume!” O lume care acum s-a prăbușit, ducând cu ea în neant toate visele și proiectele pe care doi tineri părinți și le fac pentru a înfrunta viața. Să o ajutăm în aceste momente pe care nimeni nu și-ar dori să le trăiască. Fruntea sus, Anca, românii din Italia sunt alături de tine!

Se pot face donații în contul de mai jos, pe numele Botan Anca Petruța

IBAN: IT88S0200873350000105049304
Pe Anca o puteți suna la numărul de telefon: 0039/3486430283


rotalianul.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din Mai, țigările mentolate dispar complet de pe piaţa din România

astăzi, 10:01
93

Începând cu 20 mai 2020, ţigările mentolate vor dispărea complet de pe piaţa din România, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, trans...

Fundașul Botoșaniului, Andrei Miron, debut cu gol la FCSB, dar a plecat trist la cabine

astăzi, 09:57
99

Andrei Miron a debutat cu gol la FCSB, dar a fost un meci cu final trist pentru roş-albaştri care s-au văzut egalaţi pe final.Suporterii de pe Arena Naţională nu şi-au ascuns frustrarea dup...

Rugbiștii naționalelor României și Spaniei, bătaie generală într-un club din Botoșani

astăzi, 09:18
1228

Șapte componenți ai celor două naționale de rugby, României și Spaniei, care s-au întâlnit pe Municipal sâmbătă la amiază, au mers aseară într-un club situat &ic...