"O vară întreagă mi-am ținut copiii în casă de frica unui pușcăriaș care ne-a trimis vorbă că se va ocupa de ei!"

"O vară întreagă mi-am ținut copiii în casă de frica unui pușcăriaș care ne-a trimis vorbă că se va ocupa de ei!"

Mărturia cutremurătoare a unei femei care descrie ce înseamnă să fii polițist în România, dar mai ales ce înseamnă să nu beneficiezi de protecție în fața infractorului. 

Luminița Popescu a reacționat la postarea lui Marian Godină, care a scris pe Facebook, imediat după ce infractorul care a ucis un polițist a fost capturat: "Din păcate, nu a opus rezistență" (vezi postarea mai jos).

Amintim că ucigasul politistului Cristian Amariei din Timis a fost prins, marti dimineata. El se ascundea in casa bunicii unui prieten, locuinta care fusese si luni perchezitionata de politisti, dar atunci barbatul nu a fost gasit. Cand a fost capturat, Lepa era ranit si a fost dus cu ambulanta la spital, insa sub paza politiei.

Politistul Cristian Amariei,43 de ani, de la Postul de Politie Recas, a fost impuscat mortal, duminica, in misiune, de Ionel Marcel Lepa. Politistul avea in dotare un pistol Carpati model 74, iar agresorul a avut un Glock. Potrivit ziare.com, in urma acestui eveniment, sindicalistii din politie s-au plans ca sunt dotati cu echipamente la nivelul anilor 1970 si s-a cerut demisia ministrului Carmen Dan.

Luminița Popescu este originară din Dorohoi și astăzi trăiește în Suceava. Reacția ei la postarea lui Marian Godină a strâns peste 500 de like-uri:

"Îți înțeleg supărarea, Marian. În 25 de ani cît a fost soțul meu polițist, am trăit și văzut multe. Nu știi dacă te mai întorci de la intervenție. La ultimul 112 îl așteptam acasă cu copiii și el era la spital cu infarct inferior.

Pentru cei care nu știu cum e să te aștepte infractorul cu cuțitul înfipt în masă, ce spui tu sau eu pare patetic. Normal, ei dorm noaptea cu ușa încuiată și în caz de ceva sună la 112.

În America, criminalul acesta făcea pușcărie pe viață, nu e vina oamenilor că nu înțeleg, e vina statului că nu vă protejează. Aveti dotări de rîsul curcilor, duceam imprimanta de acasă ca să aibă la ce scoate documente, eu eram femeia de serviciu la postul de poliție, spălăm perdelele și wc-ul. Șefii stau ca suricatele prin birouri și singurul efort pe care îl fac e să pună mîna pe telefon să vă amenințe tot pe voi cu controlul intern. Pe voi, ăștia care ieșiți în toiul nopții cu un pistol de la 1900 toamna ca să prindeți infractorii. Și dacă, Doamne ferește, îl folosești și pe ăsta, vai de curul tău ce te așteaptă. Ciocul mic, astea sunt condițiile.

Îmi amintesc acum de polițistul Vezeteu care a murit cu gîtul tăiat în gară la Burdujeni după 40 de lovituri de cuțit. A fost filmat momentul cum își dădea ultima suflare pe peron cu sîngele curgîdu-i din gît ca la porc. Ce s-a întîmplat de atunci? Cu ce vă apără mai mult societatea care vă trimite în fața criminalilor carne de tun?Băieții mei nici n-au vrut să audă să se facă polițiști, ''Să pățesc ca tata?'', mi-au zis. Nu înțeleg de ce crede lumea că voi huzuriți de bine. Aveți vreo doi lei mai mult decît ceilalți, dar vai de capul vostru cum vă ies pe ochi".

"Mi-aș fi dorit ca aceste crime să NU se întîmple, dar tare mă tem că se vor mai întîmpla. Pînă cînd cei cu ceafa groasă mascată în fulare de cașmir care dorm pe scaunele parlamentului și visează frumos nu se trezesc să facă ceva pentru siguranța celor care ne apăra, vor muri polițști. Lumea e din ce în ce mai nebună și ei din ce în ce mai sărăciți. Nu sunt bani pentru dotări, dar sunt bani pentru toate tîmpeniile.Cînd au ieșit polițiștii în stradă cu ''Ieși afară, javră ordinară!'' li s-au tăiat 25% din salarii și piuitul. Nici nu mai aveam cu ce plăti banca".

"Cînd te duci ca ghiocelul cu cascheta în mînă și le spui șefilor ce se întîmplă îți răspund în doi peri rîgîind mujdei: Lasă, bre, ne mai încărcăm acuma cu un ultraj!? Doar nu s-o întîmplat nimic..."

"Am tăcut din gură ani de zile, o vară întreagă mi-am ținut copiii în casă de frica unui pușcăriaș care ne-a trimis vorbă că se va ocupa de ei. Pentru că tatăl lor l-a prins că a furat calculatoarele din școală și el a ajuns după gratii. Au furat și pompa din fîntîna din curtea bisericii, înainte să făceau autopsiile pe ușa pe care se tăia porcul în spatele șurii. Venea ăsta acasă și voma trei zile. A cărat morți în putrefacție cu mașina noastră pentru că așa era ordinul.
Rupeau ca sălbaticii ostrețele din gard și se băteau cu ele pînă îi lua salvarea, săreau copiii din pat în toiul nopții că ăștia rupeau ușa morți de beți: Popescu, Dumnezeii mă-tii, ieși afară! 
De unde să iasă, el era în patrulă. Dîrdîiam ca varga pînă se linișteau apele.
Asta înseamnă să ai locuința de serviciu la Post. E putred totul, mai bine taci decît să ai probleme".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
67

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
43

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...